ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτιμήση για την περιόδο της Πρωτοχρονιάς.

Tελευταια νεα...
-
Η κατασταση οπως εχουμε πει εχει κλειδωσει για την περιοδο 28-29/12 με καλο καιρο και τοπικες ομιχλες το πρωι. Μεγαλη προσοχη στις περιοχες που θα κανει παγετο μιας και αυτος συνοδευεται απο μεγαλη ποσοτητα παχνης που δημιουργει προβληματα ολισθηροτητας.
-
Για τις 30/12 εχει αρχισει να ξεκαθαριζει το τοπιο αφου θα σημειωθει πτωση της θερμοκρασιας σημαντικη απο το μεσημερι και μετα. Οι αρχικα ασθενεις βροχες σε περιοχες Κεντρικης Ανατολικης Μακεδονιας, Ανατολικης Θεσσαλιας , Ευβοιας και Ανατολικης Στερεας θα μετατραπουν σε χιονι σε ημιορεινες περιοχες και με την αλλαγη της ημερας προς την Παραμονη και σε πεδινες περιοχες των παραπανω περιοχων. Τα φαινομενα δειχνει να ειναι πιο αξιολογα οπως εχουμε πει εδω και μερικες μερες στις προσηνεμες στο Ανατολικο ρευμα περιοχες (Κατερινη, Κισσαβος, Πηλιο, Λαμια, Ευβοια). ΘΕΣΣΑΛΙΑ.:Η θερμοκρασια κοντα στους 8 το μεσημερι της 30ης θα πεσει κοντα στο μηδεν κατα τη διαρκεια της νυχτας προς την 31η Δεκεμβρη.
-
Για τις 31 Δεκεμβρη εχει ξεκαθαρισει οτι θα εχουμε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες απο το υψος της Λαμιας και βορειοτερα με ολικο παγετο(δηλαδη ολη την ημερα η θερμοκρασια θα παραμεινει κατω απο το μηδεν) σε μεγαλο μερος της παραπανω περιοχης εκτος βεβαια απο τις παραθαλασσιες περιοχες. Υπαρχουν 3 σεναρια για την κινηση του ψυχους τα οποια θα δωσουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στον υετο.
1ο σεναριο.(25% πιθανοτητες) Το ψυχος απο τα Βαλκανια να μετακινηθει λιγο ακομα ανατολικοτερα ή να μας καλυψει ακομα πιο δριμυ με αποτελεσμα τα φαινομενα να ειναι πολυ λιγα σε Δυτικη και Βορεια χωρα και να εντοπιζονται στις προσηνεμες στον Ανατολικο Βορειοανατολικο ανεμο περιοχες. Πολλες αλλες λεπτομέρειες στη συνεχεια θα καθορισουν την ενταση των φαινομενων σε αυτες τις προσηνεμες περιοχες.
2ο σεναριο.(40% πιθανοτητες) Το ψυχος να παραμεινει ως εχει στα τρεξιματα των μοντελων πανω μας με σταδιακη εξασθενηση του. Τα φαινομενα θα απασχολησουν πιο πολλες περιοχες , θα χιονισει σχεδον σε ολη την Μακεδονια την Θεσσαλια και την Στερεα Ελλαδα/Ευβοια οπως και σε καποια νησια των Κυκλαδων. Βεβαια στις περιοχες εκτος των Ανατολικων προσηνεμων (Μαγνησια-Φθιωτιδα-Βοιωτια-Ευβοια-Αττικη-Κυκλαδες) αυτα θα ειναι ασθενη και με την μορφη χιονομπορων(ξηρο χιονι). Η χιονοκαλυψη εστω και μικρη ειναι πολυ πιθανη για ολο αυτο το κομματι της χωρας.
3ο σεναριο.(35% πιθανοτητες Το ψυχος στη χωρα μας παραμενει ως εχει αλλα εχει μικρη κινηση ΚΑΙ προς την Ιταλια με αποτελεσμα δημιουργιας αβαθους Βαρομετρικου χαμηλου στο Ιονιο. Στην περιπτωση αυτη εχουμε σοβαροτερη κατασταση με χιονοπτωσεις σε ολη την Κεντρικη και μερος της Βορειας χωρας με ολικο παγετο και αξιολογη χιονοστρωση. Λεπτομερειες δεν μπορει να υπαρξουν για διαρκεια και ενταση.
-
Για την Πρωτοχρονια το μονο που εχει κλειδωσει ειναι το δριμυ ψυχος με ολικο παγετο σε πολλες περιοχες απο τη Θεσσαλια και Βορειοτερα. Για φαινομενα και πιθανα σεναρια δεν αξιζει να ασχοληθουμε απο τωρα.
-
Καληνυχτα σε ολους!

Σχόλια

  1. Βασίλη πως τα βλέπεις τα πράγματα για την περιοχή μας Τύρναβος-Λάρισα?
    Φοβάμαι πως με ανατολικό θα έχουμε μόνο μια πασπάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασπαλα Θανο...Αυτο ουσιαστικα λεω και εγω στις εκιμησεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισοπίθανα χοντρικά τα σενάρια... βέβαια ξέρουμε τι θα πάρουμε στο τέλος αλλά ας κάνουμε για 2-3 μέρες όνειρα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το skiron πάντως δίνει χιόνι στην ηπειρωτική Ελλάδα, με (κλασικά!) τρύπα στα πεδινά της Θεσσαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδον παντα χωρις Βαρομετρικο χαμηλο στα Δυτικα μας η Λαρισα εχει ανεμο και δεν χιονιζει. Σε μια τετοια περιπτωση ειμαστε και τωρα.

      Διαγραφή
    2. Ήξεραν οι αρχαίοι που έχτιζαν τα χωριά/πόλεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου