ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Tελευταία νέα για 27/12/2015 εως 2/1/2016.

Τελευταια νεα...

-
Συμφωνια μοντελων εως τις 96 ωρες προγνωσης (29/12) με το επικρατεστερο πια σεναριο να ειναι η αναπτυξη ισχυρου αντικυκλωνα στη Σκανδιναβια κοντα στα 1045 hpa με αποτελεσμα την καθοδο πολικων αεριων μαζων προς τα Βαλκανια. Οι πιθανοτητες διαμορφωνονται στο 40-45% για να ερθουν αυτες και στην χωρα μας ωστε τουλαχιστον να υπαρχουν καταλληλες θερμοκρασιες για χιονοπτωσεις σε χαμηλα υψομετρα(Θρακη-Θεσσαλια-Μακεδονια-Στερεα).
-
Στις 120 ωρες(30/12)ο αντικυκλωνας δειχνει ισχυρος κοντα στα 1050hpa και οι πολικες αεριες μαζες θα διελθουν των βορειων συνορων μας μετα το μεσημερι κυριως και θα εχουμε πτωση θερμοκρασιας προς το βραδυ. 
-
144ωρες(31/12) Απο αυτο το σημειο και μετα αρχιζουν τα διαφορετικα σεναρια απο τα βασικα παγκοσμια μοντελα. Το ευρωπαικο και αγγλικο κυριως τραβανε τον Αντικυκλωνα πιο βορεια χωρις καλη υποστηριξη στα 500hpa με αποτελεσμα η ψυχρη μαζα να περνει πορεια πολυ Δυτικη και ''τραβιεται '' απο το χαμηλο βομβα <940hpa του Ατλαντικου. Με λιγα λογια το Ω ωμεγα Blocking διαλυεται νωρις και η ροη πολικων μαζων σταματα προς την περιοχη μας. Βεβαια με αυτον τον τροπο ανοιγει το παραθυρο ακομα και για δημιουργια ασθενους βαρομετρικου χαμηλου στο Ιονιο με περασμα στο Αιγαιο και με χιονοπτωσεις σε Θεσσαλια κατα βαση και λιγοτερο σε Μακεδονια και ημιορεινα Στερεας. Αυτο το σεναριο αρχιζει να ανεβαζει τις πιθανοτητες του κοντα στο 30%. Υπαρχει ενα 40% για το απολυτο τιποτα και ενα 30% για πιο ψυχρη κατασταση και λιγοτερα φαινομενα και αυτα κυριως σε προσηνεμες στον ΒΑ ανεμο περιοχες.

Γενικα η κατασταση ειναι πολυπλοκη και θελει δουλεια ειδικα για τις 30 και 31 του μηνα που εχουμε την εισοδο των ψυχρων αεριων μαζων.Τα βραδυνα στοιχεια ελπιζω να μας κανουν λιγο πιο σοφους ωστε να μπορεσουμε να αποκλεισουμε μερικα ακομα ενδεχομενα και να πλησιασουμε στην πραγματικη προγνωστικη αληθεια.
Χρονια πολλα σε ολους!!
Χρονια πολλα και στους εορταζοντες!!

Σχόλια