ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Νεοτερα για την περιοδο 15-20/1/2016.

Τελευταια νεα...Η σημερινη ημερα ηταν μερα καθορισμου της καιρικης κουζινας εως και τις 15-16 Ιανουαριου ενω απο εκει και περα αρχιζουν τα διαφορετικα σεναρια. Η πτωση της θερμοκρασιας ειναι σε ποσοστο 90% σιγουρη. Τα στοιχεια δειχνουν παλινδρομησεις σε σχεση με την θεση δημιουργιας του βαρομετρικου χαμηλου που θα μας απασχολησει. Η ταση ειναι να σχηματιστει το απογευμα της 16ης ή το πρωι της 17ης στην περιοχη του Ιονιου και του κολπου του Ταραντα στη Νοτια Ιταλια δηλαδη. Νοτιαδες στη χωρα μας και βροχες ειναι το αρχικο μενου με τα χιονια να περιοριζονται σε ορεινες περιοχες της Δυτικης και Βορειας χωρας. Απο το μεσημερι της 17ης και μετα τα σεναρια πολλα μιας και η προγνωση βρισκεται στις 192 ωρες μια αποσταση 8 ημερων που δεν επιτρεπει περαιτερω αναλυση.
Απο την σημερινη ημερα κραταω την σταθερη πορεια εως και τις 16 Ιανουαριου που εχει κλειδωσει κατα μεγαλο ποσοστο.
Η πορεια ολης της ημερας του αυλωνα(το αιτιο δημιουργιας χαμηλου) ειναι δυτικοτερη και αυτο αφηνει πολλα σεναρια ανοιχτα για κατι ενδιαφερον σε βορεια ελλαδα ειτε σε πρωτη είτε σε δευτερη φαση.
Προσπαθεια δημιουργιας Αζορικου που θα εξαρτηθει απο το ποσο θα πιεστει απο το βαθυ βαρομετρικο χαμηλο στη Νοτια Γροιλανδια ο οποιος μπορει σε δευτερη φαση να δωσει σημαντικη ψυχρη εισβολη στη χωρα μας.
Οι πολυ λιγοτερες πιθανοτητες για αναπτυξη του Γροιλανδικου Αντικυκλωνα που θα μας εκανε μεγαλη ζημια με πορεια του ψυχους προς την Δυτικη Ευρωπη.
Οι δεικτες ΝΑΟ και ΑΟ δειχνουν οτι το διαστημα 18-23 Ιανουαριου ειναι το πιο πιθανον για να συμβει καποια ψυχρη εισβολη στη χωρα μας.

Καλο βραδυ σε ολους.
Βασιλης Πανάκογλου

Σχόλια