ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 20-21.1.2016. Χιονοπτωσεις στα Βορεια και Βροχες στα Νοτια.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2016 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΦΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 5ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ -7 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +12 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΡΧΙΚΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΥΓΡΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΕΝΩ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 200μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΡΟΧΗ .

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ - 3 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 1 ΒΑΘΜΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ +2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
Η ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ 10-15cm ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΤΑ 5-10cm ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 1-2cm ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗΣ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/1/2016 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΣ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 4-5ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΕΠΙΣΗΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ -7 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ +13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΘΡΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ+3 ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια