ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Αποτίμηση της εξπρες κακοκαιριας 20/1/2016 στη Θεσσαλια.

Η κακοκαιρια αν και συντομη εδωσε εντονες χιονοπτωσεις στην Κεντρικη και Νοτια Θεσσαλια με το χιονι τοπικα στα πεδινα να φτανει τα 15 εκατοστα. Αντιθετα τα τμηματα των Τρικαλων  και βορεια και Ανατολικα της Λαρισας δεχθηκαν τα λιγοτερα αλλα ακομα και εκει ειχαμε μια ελαφρια χιονοστρωση. Στον παρακατω χαρτη βλεπετε τις αναφορες που εδωσαν οι Θεσσαλοι φιλοι του Blog αλλα και του φβ.
Το βαρομετρικο χαμηλο φανηκε κατα την διαρκεια της πορειας του ελαφρως πιο εξασθενημενο σε σχεση με τα προγνωστικα στοιχεια. Μαλιστα καποια προγνωστικα μοντελα εδωσαν την παρακατω κατασταση αλλα βαση παλαιοτερων καταστασεων πιστευα οτι ολο το διαμερισμα θα δεχοταν αξιολογες χιονοστρωσεις. Τελικα εν μερη πεσαμε μεσα και εν μερη εξω. Δεν πειραζει ειναι γνωση για το μελλον ολη αυτη η παραξενη τελικα συμπεριφορα του χαμηλου. 
Η βαρομετρικη πιεση εδειξε οτι δεν μπορεσε να κινηθει λιγο βορειοτερα και ετσι ενω αναμενοταν μια πτωση της πιεσης κατα 3-4 hpa στην Λαρισα αυτη επεσε μολις 2 hpa και η ολη κινηση του χαμηλου ηταν ελαχιστα χιλιομετρα νοτιοτερα απο το αναμενομενο. Ετσι βρεθηκαν οι βορειοτερες περιοχες του διαμερισματος εκτος των εντονων χιονοπτωσεων.

Yετος και Βαρομετρικη πιεση της 20/1/2016 οπως καταγραφηκε απο τον μετεωρολογικο μου σταθμο Davis pro2 fan aspirated + rain collector heater. Βλεπετε την πτωση πιεσης απο τα 1021,5 στα 1019,7hpa και αντι να συνεχισει να πεφτει που σημαινε οτι το χαμηλο εμπαινε πιο μεσα στην Ηπειρωτικη χωρα αυτο οπισθοδρομησε στο Ιονιο με αποτελεσμα η μεταφορα υγρασιας να μην μπορεσει νε φτασει στα Βορειοτερα και Ανατολικοτερα του διαμερισματος . Στη συνεχεια κινηθηκε τελικα Ανατολικα και η πιεση επεσε αλλα ηταν αργα αφου το θερμο μετωπο ειχε διαλυθει απο την προσκαιρη εξασθενηση του χαμηλου.


Σχόλια