Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 22-24.1.2016.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΗ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 4-5 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 4-5 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -8 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ +12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ Ή ΒΡΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ 2-3ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 5ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +6 ΒΑΘΜΟΥΣ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6-7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ -14 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -4 ΕΩΣ +8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΗΝΕΜΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΝΕΜΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΟΠΙΚΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 4-5 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ+5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6-7ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 8ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -11 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ  ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια