ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρωτη προσεγγιση για την εβδομαδα 12-18/12/2016

Μια ψυχραιμη εικονα για τα μελλουμενα. Η καταβαση του ψυχους την επομενη βδομαδα θεωρειται πολυ πιθανη > 80%. Τα τρεξιματα των μοντελων δινουν μια εικονα για κινηση της ολης διαταραχης προς την περιοχη της Τουρκιας και σε αυτο πρεπει να δωθει σημαντικη πιθανοτητα αλλα οχι πανω απο 30% αυτη τη στιγμη. Τα εναλλακτικα σεναρια(ensembles) ΟΛΩΝ των μοντελων δινουν πολλα σεναρια δυτικοτερης πορειας , ειτε ακομα και αποκοπης ψυχρης λιμνης σε 1ο ή 2ο χρονο. Το συμπερασμα απο ολα αυταειναι οτι κανενας δεν πρεπει να προδικαζει χιονια σε καποια περιοχη της χωρας αλλα ουτε και χιονια στην Τουρκια αποκλειστικα. Mαλιστα το ευρωπαικο μοντελο στο τρεξιμο των 12Ζ σημερα εδωσε αποκοπη ψυχρης λιμνης στα Βορειοδυτικα της χωρας με δημιουργια χαμηλου στο Ιονιο και εγκλωβισμο ψυχους στη Θεσσαλια την Μακεδονια και τη Θρακη με αποτελεσμα σημαντικα χιονια σε Θεσσαλια και Δυτικη Μακεδονια κατα βαση. Ειναι σεναριο δυσκολα πραγματοποιησιμο αλλα απο την στιγμη που εμφανιστηκε ακομα και σε κυριο τρεξιμο πρεπει να του δωθει καποια σημασια.
Απο αυριο ισως σιγα σιγα αρχισουμε να εχουμε καθαρη εικονα για τις 13/12 και τρεξιμο με το τρεξιμο να προχωραμε σε επομενα 12ωρα και ημερες.
ΥΓ: Τελειως προσωπικη διαισθηση ειναι οτι με το ψυχος πανω απο τα Βαλκανια και τον Αντικυκλωνας της Κεντρικης Ευρωπης να προσπαθει να ανασυντασσεται σε καθε ευκαιρια βορειοτερα και Ανατολικοτερα ειναι πολυ πιθανο να δουμε χιονια σε μεγαλο μερος της χωρας σε σταδιακη επικρατηση διαφορετικων τυπων καιρου το επομενο 10ημερο. Για οτι νεοτερο θα τα πουμε μιας και ο χρονος ειναι περιορισμενος και μοιρασμενος και σε εμψυχα και σε αψυχα.

Σχόλια