Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 16-18.12.2016 Λιγες βροχες και χιονια στην Ανατολικη χωρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ  ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100μ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 500μ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ.
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΗΝΕΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΝΕΜΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ  ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ , ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6-7 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5-6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -7 ΕΩΣ +6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ +12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ Ή ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100-200μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 300μ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΟΘΡΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ 15-30εκ ΧΙΟΝΙ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4-5 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -1/4
ΤΡΙΚΑΛΑ -1/4
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -1/4
ΒΟΛΟΣ 1/6
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -1/3
ΣΟΦΑΔΕΣ -1/4
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -1/3
ΦΑΡΣΑΛΑ -1/3
ΑΓΙΑ 0/4
ΑΓΧΙΑΛΟΣ 1/4

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΜΕΒΡΙΟΥ 2016
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100μ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ 300-400 ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700μ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6-7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ -9 ΕΩΣ +7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -1 /+6
ΤΡΙΚΑΛΑ -1/+6
ΚΑΡΔΙΤΣΑ-1/+6
ΒΟΛΟΣ 1/+7
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -1/5
ΣΟΦΑΔΕΣ -1/6
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -1/5
ΦΑΡΣΑΛΑ -1/5
ΑΓΙΑ -1/6
ΑΓΧΙΑΛΟΣ 0/7
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΒΡΙΟΥ 2016
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6-7 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4-5 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -9 ΕΩΣ +10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ +13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 12ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΙ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -5/+9
ΤΡΙΚΑΛΑ -4/+10
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -5/+10
ΒΟΛΟΣ -1/+10
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -4/+10
ΣΟΦΑΔΕΣ -5/+10
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -4/+9
ΦΑΡΣΑΛΑ -4/+9
ΑΓΙΑ -4/+8
ΑΓΧΙΑΛΟΣ -2/+10

Σχόλια

  1. μπραβο για τη σοβαροτητα και την -απδεδειγμενα- ορθοτητα των προβλεψεων. ευχαριστουμε για την ενημερωση. ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου