ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 11-12.1.2017. Πυκνες χιονοπτωσεις στην Κεντρικη και Βορεια χωρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΕ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΧΙΟΝΟΣΚΕΠΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΑ 300-400μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600μ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΣΤΑ 1000μ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ 400μ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4-5 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΑΓΗ,

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ -15 ΕΩΣ -0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ +11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ +14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΒΡΟΧΗ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20-30cm ΧΙΟΝΙΟΥ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ Ή ΒΡΟΧΗ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΥΣΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ 2-3 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ 5η ΗΜΕΡΑ ΟΛΙΚΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -13/-3
ΤΡΙΚΑΛΑ -8/-3
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -9/-3
ΒΟΛΟΣ -5/+1
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -8/-3
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -9/-3
ΦΑΡΣΑΛΑ -12/-3
ΑΓΙΑ -8/-2
ΑΓΧΙΑΛΟΣ -6/+1

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2017
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -12 ΕΩΣ +3 ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -4 ΕΩΣ + 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΧΙΟΝΟΣΚΕΠΕΙΣ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -12/-2
ΤΡΙΚΑΛΑ -11/-1
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -12/-2
ΒΟΛΟΣ -2/+3
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -7/0
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -6/+1
ΦΑΡΣΑΛΑ -8/+1
ΑΓΙΑ -7/+2
ΑΓΧΙΑΛΟΣ -3/+3

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Σχόλια