Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 7-8.1.2017 Ψυχος και τοπικες χιονοπτωσεις στο Αιγαιο και περιξ Ηπειρωτικα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ , ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ ,ΣΠΟΡΑΔΩΝ , ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ. ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΝΩ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΛΟ/ΣΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600μ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟ -12 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΕΦΟΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.
ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΠΟ 1-3cm ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΟ  ΕΩΣ 5-7εκ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ/ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -4/0
ΤΡΙΚΑΛΑ -4/-1
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -4/-1
ΒΟΛΟΣ -2/0
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -4/-2
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -5/-2
ΦΑΡΣΑΛΑ -4/-1
ΑΓΙΑ -4/-1
ΑΓΧΙΑΛΟΣ -3/-1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΥΒΟΙΑ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΕ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΜΠΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 200-300m ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΙΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ -18 ΕΩΣ -1 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -7 ΕΩΣ +6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 10-15cm ΧΙΟΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2-3 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 6 ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -10/-2
ΤΡΙΚΑΛΑ -10/-2
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -10/-2
ΒΟΛΟΣ -5/0
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -11/-3
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -12/-3
ΦΑΡΣΑΛΑ -11/-2
ΑΓΙΑ -10/-2
ΑΓΧΙΑΛΟΣ -6/-1

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 5ΝΘΗΜΕΡΟ. ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ.

Σχόλια