Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 9-10.1.2017 Ψυχος και νεες χιονοπτωσεις

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΙΟΠ/ΣΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100-150m ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 200m.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΟΛΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ -17 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -7 ΕΩΣ +6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ + 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2-3 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΟΛΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -12 / -3
ΤΡΙΚΑΛΑ -10/-2
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -11/-2
ΒΟΛΟΣ -8/-2
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -9/-3
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -11/-3
ΦΑΡΣΑΛΑ -12/-4
ΑΓΙΑ -11/-4
ΑΓΧΙΑΛΟΣ -9/-3
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ >15-30cm ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΣΠΟΡΑΔΩΝ.
ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΑ 100m YΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600m ΥΨΟΜΕΤΡΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΜΕ ΟΛΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ -11 ΕΩΣ 0 ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 2-8cm ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΠΟ ΔΥΣΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΕΝΩ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15-30cm.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2- 3 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 7 ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΟΛΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ -6/-2
ΤΡΙΚΑΛΑ -6/-2
ΚΑΡΔΙΤΣΑ -6/-2
ΒΟΛΟΣ -4/-2
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -7/-3
ΕΛΑΣΣΟΝΑ -6/-3
ΦΑΡΣΑΛΑ -6/-3
ΑΓΙΑ -6/-4
ΑΓΧΙΑΛΟΣ -5/-2

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 4ΗΜΕΡΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο.


Σχόλια