ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Σύνοψη Σεπτεμβριου 2017

Ο μηνας αυτος ξεκινησε με αρκετα υψηλες θερμοκρασιες στις πρωτες 20 ημερες και μαλιστα σημειωθηκαν και λιγα 40αρια στην Ανατολικη Ηπειρωτικη χωρα. Ενδεικτικα 40,6οC στο Λευκοχωρι Φθιωτιδας 40,2οC στο Θεολογο Φθιωτιδας και 40,1οC στη Λαρισα.
Η θετικη μαλιστα αποκλιση στη μεση θερμοκρασια του μηνα εφτασε και τους +3,8οC και βρεθηκε για τις πρωτες 20ημερες σε επιπεδα ρεκορ 60ετιας για το σταθμο της Λαρισας αλλα και μερικους ακομα της Βορειας κατα βαση χωρας. Στη συνεχεια ψυχρες μαζες αν και πολυ καθυστερημενα κατηφορησαν προς τη χωρα και εριξαν την θερμοκρασια αρχικα στα κανονικα για την εποχη επιπεδα και τις τελευταιες ημερες σε επιπεδα 5-6οC κατω απο τα κανονικα. Η πολυ θερμη ομως εικονα του μηνα δεν μπορεσε να αναστραφει και ετσι περιοχες της Βορειας και εν μερη της Κεντρικης χωρας περασαν εναν θερμο εως αρκετα θερμο μηνα.
Οι αποκλισεις της μεσης θερμοκρασιας σε σχεση με τα κλιματικα 60ετιας 1955-2016 ηταν σε μερικες χαρακτηριστικες περιοχες της χωρας.
Λαρισα +1,6οC
Μικρα-Θεσσαλονικη +1,5οC
Ελληνικο +0,8οC
Κερκυρα +0,5οC
Καλαματα +0,2οC
Σουδα-Χανια +1,0οC
Ηρακλειο +0,9οC

O υετος(βροχη-χαλαζι) που επεσε στο μηνα ηταν κατω απο τα κανονικα επιπεδα σε μεγαλο μερος της χωρας , αλλα αυτο ειναι λογικο μετα απο ενα πολυ βροχερο καλοκαιρι. Ας ελπισουμε να μην φυγει και ο Οκτωβρης με χαμηλα ποσα υετου αφου βρισκομαστε στην πιο βροχερη εποχη του χρονου. Τα νεα βεβαια ειναι καλα για τη Δυτικη και Βορεια χωρα αφου αυριο Σαββατο 7/10 θα δεχθουν αξιολογες βροχες και καταιγιδες. Για την υπολοιπη χωρα υπομονη για αρκετες ημερες ακομα και βλεπουμε.

Συμπερασματικα το γνωστο αφηγημα οτι ολα καλα ειναι για 3-4 ημερες που εκανε δροσια καταρριπτεται απο τα επισημα στατιστικα του μηνα. Η στατιστικη δεν κανει ποτε λαθος, οι αμπελοφιλοσοφιες ανευ ουσιας κανουν. 

Σχόλια