ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Mακροπρόθεσμη εκτίμηση (Νοέμβριος 2017)

Ψυχρος ξεκινα ο μηνας αλλα σιγα σιγα βελτιωνεται και ανεβαινει η θερμοκρασια σε επιπεδα πανω απο τα κανονικα εως τις 9-10/11. Απο εκει και μετα εχουμε σκαμπανεβασματα της θερμοκρασιας εως και τις 19-20/11. Το τελευταιο δεκαημερο του μηνα η θερμοκρασια πεφτει σημαντικα και ετσι οι μεγιστες απο 17-20οC θα πεσουν σε επιπεδα κατω των 8-11οC.
Απο θεμα βροχων ο μηνας δειχνει να κυλαει εως και τις 19-20/11 με ανομβρια και λιγες σποραδικες βροχες κυριως στα Δυτικα και τα Βορεια. Υποψηφιες ημερομηνιες για αυτα τα φαινομενα ειναι 9-11/11. Απο τις 19/11 και μετα ομως φαινεται να μπαινουμε σε ενδιαφερον καιρικα μοτιβο με αρκετες βροχες και χιονια στα ορεινα προς το τελος του μηνα. Ισως δηλαδη το τελευταιο δεκαημερο να βοηθησει τον μηνα να μην χαρακτηριστει ανομβρος.

Η παραπανω ειναι απλα μια προσωπικη εκτιμηση για το πως βλεπω να παει ο μηνας. Δεν υπαρχουν προγνωστικα στοιχεια που να μπορουν να μας δωσουν προγνωση αξιοπιστη πανω απο 5-6 ημερες.
Μεσα σε τοσες που θα διαβασετε απο ερασιτεχνες συναδελφους αλλα και κομπογιαννιτες μπορειτε να εχετε και την δικη μου αποψη. Στις 15/11 θα υπαρξει ανανεωση της αν υπαρξουν σημαντικες διαφοροποιησεις.

Για το χειμωνα , επειδη εχω παρα πολλα μυνηματα απο φιλους και αγνωστους  θα ηθελα να πω μονο οτι προσωπικα δεν θα τον υποτιμησω και θα τον ξεγραψω τοσο ευκολα επειδη εκανε περυσι μπολικα χιονια και παρα πολυ κρυο. Νομιζω θα ειναι ενδιαφερον χειμωνας. Οταν θα εχω καποια εκτιμηση θα την μοιραστω μαζι σας.

Συγγραφη-Πνευματικά δικαιώματα : Πανάκογλου Βασίλειος(ΤΕ Γεωπονος, Eρασιτεχνης Μετεωρολογος).


Σχόλια