ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Αποκωδικοποιηση περιοδου 14-20/12/2017

Λιγα πραγματα πριν τα απογευματινα τρεξιματα των μοντελων. 
Δεν μου ταιριαζει καθολου η ολη διαταξη του ευρωπαικου μοντελου καθως τα γεωδυναμικα στα 500mbs δεν ταιριαζουν καθολου με τις Τ στα 850mbs. Θα μου φανει πιο φυσιολογικο στα επομενα runs να εχουμε ειτε χαμηλοτερα γεωδυναμικα ειτε υψηλοτερες Τ στα 850mbs. 

1)Αν τελικα γινει πιο εντονη αποκοπη τοτε και τα γεωδυναμικα θα κατεβουν σε χιονο-επιπεδα και οι Τ στα 850(-5οC) θα ειναι λογικες και το βαρομετρικο χαμηλο που θα δημιουργηθει θα ειναι κατω απο 1020mbs που συνηθως ετσι χιονιζει στην περιοχη μας.
2) α)Αν παλι δεν αλλαξουν τα γεωδυναμικα στα 500mbs τοτε η λογικη λεει οτι και η ψυχρη εισβολη θα ειναι αρκετα πιο ρηχη(-2/-3οC Τ850) και αυτο θα αποτυπωθει και στους χαρτες βαρομετρικων συστηματων με μια πιο πολυ βροχοκακοκαιρια και χιονια στα ορεινα και οριακα στα ημιορεινα Μακεδονιας-Θρακης.
β)Υπαρχει βεβαια και το ενδεχομενο αν μεινουμε σε τοσο ψηλα γεωδυναμικα να μιλαμε για μια ξηροεισβολη χωρις καν να εχουμε δημιουργια καποιου βαρομετρικου χαμηλου στην περιοχη μας.
3) Η προγνωσιμοτητα ειναι καλη εως και την Κυριακη , μετρια για την Δευτερα και πολυ κακη απο την Τριτη και μετα. Οποτε μην δινετε σημασια σε βαρυγδουπους τιτλους και ''σιγουρες'' εκτιμησεις. Δωστε απλα βαση σε τεκμηριωμενες αποψεις μιας και αυτες ειναι που θα μας οδηγησουν βημα βημα στην αποκωδικοποιηση του καιρου τις επομενες μπολικες ημερες.
e-meteolarissa.blogspot.gr

Σχόλια