ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 17-18/1/2018 Συντόμη διαταραχη με ισχυρούς ανέμους

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2018
ΕΛΛΑΔΑ
Προβλεπεται στο κεντρικο και νοτιο Αιγαιο καλος καιρος με τοπικες νεφωσεις κατα περιοδους. Στην υπολοιπη χωρα προβλεπεται συννεφια που απο τα δυτικα και βορεια θα αυξηθει και θα σημειωθουν βροχες και τοπικες καταιγιδες στα δυτικα και την Θρακη. Χιονοπτωσεις θα σημειωθουν αρχικα στα ορεινα της Ηπειρου και της Μακεδονιας και αργα το βραδυ και σε χαμηλα υψομετρα αυτων των περιοχων.

Οι ανεμοι θα πνεουν δυτικοι νοτιοδυτικοι 5-6 και αργοτερα 7-8 μποφορ και στα νοτια και δυτικα πελαγη και 9 μποφορ.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα δυτικα και τα βορεια απο -1 εως 15οC στα υπολοιπα Ηπειρωτικα απο 3 εως 19οC και στα νησιωτικα τμηματα απο 8 εως 18οC.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Προβλεπεται κατα περιοδους νεφελωδης καιρος και μονο προς το απογευμα και μετα οι νεφωσεις θα αυξηθουν και θα σημειωθουν λιγες βροχες στα δυτικα και βορεια του διαμερισματος δηλαδη στους νομους Τρικαλων , Καρδιτσας και τα βορεια του νομου Λαρισας. Στα υπολοιπα τμηματα και τις Σποραδες παρα την συννεφια η πιθανοτητα ειναι μικρη για καποια ψιχαλα.

Οι ανεμοι θα πνεουν δυτικοι νοτιοδυτικοι 3-4 και αργοτερα 5-6 μποφορ στα πεδινα ενω στα ορεινα και τα θαλασσια τμηματα 7-8 μποφορ.
Μεγαλη προσοχη στις μετακινησεις λογω των πολυ ενισχυμενων ανεμων.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε
Λαρισα 4/16
Τρικαλα 5/16
Καρδιτσα 4/16
Βολος 8/16
Καλαμπακα 6/15
Ελασσονα 4/14
Φαρσαλα 5/15
Αγια 5/14
Φαρκαδονα 5/16
Σποραδες 10/17
------------------------------------------------------------------------

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΕΛΛΑΔΑ
Προβλεπεται αρχικα αστατος καιρος με τοπικες βροχες στα πεδινα , τοπικες καταιγιδες στο ανατολικο Αιγαιο και χιονια στα ορεινα και προσκαιρα το πρωι και σε ημιορεινες περιοχες της Μακεδονιας , της Θεσσαλιας και της Ηπειρου (ενδεικτικο υψομετρο 400-500m) αλλα πριν απο το μεσημερι ο καιρος θα βελτιωθει σε ολη την χωρα και θα σημειωθει ηλιοφανεια με καταπληκτικη διαυγεια. Mονο στη Δυτικη Μακεδονια υπαρχει πιθανοτητα πασπαλισματος χιονιου στις πρωτευουσες των νομων.

Οι ανεμοι θα πνεουν βορειοδυτικοι 8-9 και τοπικα και 10 μποφορ στα πελαγη αλλα απο το απογευμα και απο τα δυτικα θα σημειωθει σταδιακη σημαντικη εξασθενηση.

Η θερμοκρασια σε πτωση θα κυμανθει στα δυτικα και βορεια απο -4 εως +11οC στα υπολοιπα Ηπειρωτικα απο 3 εως 15οC και στα νησιωτικα τμηματα απο 7 εως 15οC.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Προβλεπεται αρχικα συννεφια με τοπικες βροχες και λιγα χιονια στα ορεινα και ημιορεινα πανω απο τα 500-600m αλλα πριν απο το μεσημερι ο καιρος θα εχει βελτιωθει και θα σημειωθει ηλιοφανεια.

Οι ανεμοι θα πνεουν βορειοδυτικοι 4-6 μποφορ στα πεδινα και 8 -9μποφορ στα ορεινα και τα παραλια. Μετα το απογευμα οι ανεμοι θα εξασθενησουν σημαντικα.
Προσοχη στις μετακινησεις στα ορεινα και στα θαλασσια τμηματα λογω των θυελλωδων ανεμων.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε
Λαρισα 3/11
Τρικαλα 3/11
Καρδιτσα 3/11
Βολος 6/11
Καλαμπακα 2/10
Ελασσονα 2/9
Φαρσαλα 2/9
Αγια 3/9
Φαρκαδονα 3/11
Σποραδες 8/13



Σχόλια

  1. Βασίλη καλή χρονιά!! με τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων έχω την εσθησει οτι κάτι πάει να αλάξει
    από τέλη γενάρη με αρχές Φλεβάρη αλλά θα ήθελα να ακούσω πολύ την γνώμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο υπαρχει ο Σιβηρικος ενισχυμενος εχουμε ελπιδες. Δεν δειχνει παντως να εχει και μεγαλη ορεξη να ερθει προς την Ευρωπη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου