ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Tελευταια καιρικα νεα για 25-27/2 (Ανανέωση 1η)

1ον) Συνεχίζεται η τάση για αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα η πιθανότητα ξεπερνά το 90% και έτσι σχεδόν έχει ''κλειδώσει'' το γεγονός ότι την Δευτέρα και την Τρίτη μεγάλο μέρος αυτων των περιοχών θα χιονιστει και κατά μεγάλη πιθανότητα θα υπάρξει και χιονοστρωση (όσο πιο μακριά απο την θάλασσα τόσο καλύτερα).
meteociel.fr

2ον) Η περιοχή της Θεσσαλίας συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά χιονοπτώσεων σε ημιορεινές περιοχές κατά 80% ενώ και πεδινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας ισως κερδίσουν την μάχη. Για την περιοχή της Λάρισας οι πιθανότητες είναι ακόμα μέτριες. Όσο μακριά από την θάλασσα τόσο αυξάνει η πιθανότητα αυτή.

3ον) Απο την περιοχή του Βόλου και νοτιότερα σχεδόν έχει ''κλειδώσει ότι τα χιόνια θα περιοριστούν σε ορεινές περιοχές αλλά θα είναι έντονα.

4ον) Οι πιθανότητες χιονοπτώσεων από μια σύνοψη των μεγαλύτερων μοντέλων είναι αυτή τη στιγμή 90% για τη Μακεδονία και Θράκη, 60% για το εσωτερικό της Θεσσαλίας και 0% για περιοχές από το Βόλο και νοτιότερα.

5ον) Οι χιονοστρωσεις όπου σημειωθούν θα ''κλειδώσουν'' ενα 24ωρο πριν την έναρξη των φαινομένων.

6ον) Οι τυπικές αποκλίσεις και στις θερμοκρασίες αλλά και στα γεωδυναμικά στα 5000m υψόμετρο είναι εμφανείς για την περίοδο ενδιαφεροντος 25-27/2 οπότε αφήνουμε ακόμα ανοιχτά κάποια ενδεχόμενα αλλαγής των προγνωστικών στοιχείων. Το κύμα δριμύτατου ψύχους είναι τόσο έντονο που αλλαγές 50-150km στην πορεία του φέρνει μεγάλες αλλαγές στις θερμοκρασίες βασικα και στον υετο δευτερευοντος. Για το λόγο αυτό προτείνω να μην δώσετε σημασία σε βιαστικές εκτιμήσεις του καιρού. Είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση τοσο εντόνου ψύχους και τα προγνωστικά μοντέλα προχωρούν αργά στην αποκρυπτογραφηση του.

7ον) Προσοχή στις πηγές ενημέρωσης σας είναι σύνηθες στην χώρα μας οι αξιόπιστοι προγνωστες να αποφεύγονται ενω οι τσαρλατάνοι , μη γνώστες του αντικειμένου να προωθούνται και να υποστηριζονται.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ : Panakoglou Vassilis / Πανάκογλου Βασίλειος για το ΕΜΚ Λαρισας.

Σχόλια