ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Tελευταια καιρικα νεα για 25-27/2 !!

1ον) Τα στοιχεία παραμένουν πολύ ενθαρρυντικά για χιόνια στη Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πεδινές περιοχές(όσο πιο μακριά από την θάλασσα τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες ).

2ον) Για την περιοχή της Θεσσαλίας υπάρχει τρομερή ρευστότητα τις τελευταίες δυο ημέρες όποτε θα λέγαμε και εδώ ότι όσο πιο μακριά από την θάλασσα τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να χιονίσει αλλά είμαστε αρκετά πίσω σε σχέση με την Μακεδονία και Θράκη. 

3ον) Από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα δεν υπάρχουν καν πιθανότητες μέχρι στιγμής για την περιοδο 25-27/2. 

4ον) Οι χιονοστρωσεις αν υπάρξουν κάπου θα ''κλειδωσουν΄΄ 24 ωρες πριν την κακοκαιρία. 

5ον) Αυτα τα λιγα μπορουμε να πουμε μεχρι στιγμης για την πολυ μεγαλη και εντονη μεταφορα ψυχους στην γειτονια μας απο τα βαθη της Σιβηριας.
Τετάρτη βράδυ ελπίζω να εχει αρκετά κλείσει η ψαλίδα των σεναρίων και να μπορούμε να ''δούμε'' πιο καλά την κατάσταση.

6ον) Για να έχετε μια εικόνα της σημερινής ημέρας μπορω να δώσω καποια ενδιαφέροντα στατιστικά από τα μοντέλα. 25-27/2 --> Πιθανότητες χιονόπτωσης σε Μακεδονια+Θρακη 70-80% των σεναρίων. Πιθανότητες χιονόπτωσης στη Θεσσαλία 35-40% των σεναριων. Πιθανοτητες για Βολο και νοτιότερα 0-10% των σεναριων.

7ον) Δεν υπαρχουν καλα και κακα μοντελα, αλλα σωστος τροπος μελετης και αποκρυπτογραφησης αυτων. Καθε ενα εχει τα κουμπια του και τις δυνατοτητες του. Το βασικοτερο ομως ολων ειναι το ποσο καλα ξερει ο προγνωστης να εκμεταλλευεται το καθε ενα και που ειναι το οριο της εμπιστοσυνης αυτων.

8ον) Για μετα τις 28/2 ολα τα σεναρια ειναι ακομα ανοιχτα και δεν χρειαζεται καν να ασχοληθουμε σαν ομαδα μελετης.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ : Panakoglou Vassilis / Πανάκογλου Βασίλειος για το ΕΜΚ Λαρισας.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου