ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός για τους αγρότες 16-19/4/2018

Mπαινουμε σε περιοδο ασταθειας και σχετικης δροσιας απο αυριο Δευτερα 16/4 εως και τις 20/4. Ολα τα στοιχεια δειχνουν οτι οσο πιο ορεινα και βορεια τοσο περισσοτερα θα ειναι τα φαινομενα. Το καλο ειναι οτι θα βρεξει σε μεγαλο μερος της ηπειρωτικης χωρας αλλα οχι σε νησιωτικα τμηματα ειδικα στα νοτια.
Στους παρακατω χαρτες βλεπετε τις περιοχες που θα δεχθουν τοπικες βροχες/μπορες και με κιτρινο τις περιοχες που τα φαινομενα θα ειναι και αξιολογα αρκετα. Λογω υπαρξης αφρικανικης σκονης στην ατμοσφαιρα εως και την Τεταρτη οτι πεφτει θα ειναι με την μορφη λασποβροχης.
Την Πεμπτη ειναι η μερα εισοδου του βορειου ρευματος και ετσι θα καθαρισει η ατμοσφαιρα.

Tην Δευτερα θα εχουμε τοπικες μπορες σε μεγαλο μερος της Ηπειρου, Θεσσαλιας, Στερεας Ελλαδας, εσωτερικο Πελοποννησου και της Μακεδονιας. Τα φαινομενα θα ειναι πιο αξιολογα στα ορεινα τμηματα της Θεσσαλιας και της βορειας Στερεας. Θερμοκρασια σε πτωση 17-23οC στα πεδινα τμηματα.
Στην Θεσσαλια δειχνει να βρεχει καλουτσικα κατα τοπους βεβαια αφου θα ειναι με την μορφη μπορας εδω και εκει. Λογικα θα δουμε 2-6 χιλιοστα σε πεδινες περιοχες χωρις βεβαια κανενας να ξερει που θα βρεξει πιο πολυ και που πιο λιγο.
 ******************************************************

Την Τριτη η ασταθεια περιοριζεται στη Ηπειρο και την Μακεδονια και στα ορεινα της Θεσσαλιας και της Θρακης. Η θερμοκρασια απο την Θεσσαλια και νοτιοτερα ανεβαινει στους 23-26οC.
Στη Θεσσαλια θα βρεξει στα ορεινα Ολυμπου , Χασιων , Κισσαβου και Πηλιου και λιγες απο αυτες δεν αποκλειεται να επηρεασουν και πεδινα τμηματα. Κατα βαση κατω απο 1 χιλιοστο στα πεδινα τμηματα οπου βρεξει

**************************************************
Την Τεταρτη τα φαινομενα θα εντοπιζονται στην δυτικη χωρα και στα ορεινα της υπολοιπης ηπειρωτικης χωρας. Πιο εντονα θα ειναι στα συνορα με την Αλβανια και τα Σκοπια. Η θερμοκρασια στις περιοχες που δεν θα εχουν φαινομενα θα βρισκεται στους 22-26οC.
Στη Θεσσαλια θα βρεξει καλουτσικα στα ορεινα της Πινδου των Χασιων και του Ολυμπου και καποιες απο αυτες θα επηρεασουν και πεδινα τμηματα κυριως Καλαμπακας, Ελασσονας, Τρικαλων, Καρδιτσας και Λαρισας. Κατα βαση κατω απο 1 χιλιοστο στα πεδινα τμηματα οπου βρεξει.

*************************************************
Την Πεμπτη περιμενουμε νεα διαταραχη που δειχνει να ειναι πιο αξιολογη στη Μακεδονια πρωτίστως και σε Ηπειρο, Θεσσαλια, Θρακη , βορεια Στερεα και ορεινα Πελοπ/σου κατα δευτερο λογο. Για αυτη την ημερα που δειχνει πολυ ενδιαφερουσα στα βορεια θα εχουμε και νεοτερα. Η θερμοκρασια σε πτωση σε ολη την χωρα που στα βορεια θα ειναι σημαντικη. 15-20οC στα βορεια και 22-25oC στην υπολοιπη χωρα.
Στην Θεσσαλια αξιολογες εως και εντονες βροχες στα ορεινα. Μετριες εως αξιολογες βροχες  στα πεδινα τμηματα που στα παραλια και τις Σποραδες θα ειναι ελαχιστες. Πανω απο 10-20 χιλιοστα στα ορεινα και πανω απο 5 χιλιοστα στα πεδινα. Αναμενουμε βεβαια και νεοτερα στοιχεια γιατι ειμαστε πολυ μακρια ακομα.



Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.


fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Μπράβο Βασίλη, -οι αγρότες- κρεμόμαστε απ' τα "χείλη" σου αυτό τον καιρό, όπου οι εαρινές σπορές είναι στο κατακόρυφο.. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ Αντωνη, οτι νεοτερο εδω ειμαστε για τους αγροτες μας. Περιμενουμε πως και πως τις βροχες !!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου