ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πλημμυρικό φαινόμενο Θεσσαλονίκης 10/5/2018

Η 10η Μαιου 2018 ηταν ιστορικη για τη Θεσσαλονικη. Μεγαλη καταιγιδα επληξε την περιοχη το μεσημερι κατα τις 13:00-14:00 με χαλαζοπτωσεις, αστραπες , κεραυνους και πολυ βροχη. Η δορυφορικη εικονα ηταν εντυπωσιακη με πληθος ηλεκτρικων εκκενώσεων πανω απο την πολη. Μαλιστα υπηρξαν 2-3 ανατροφοδοτησεις της ολης καταστασης. Υγρασια ικανοποιητικη καθ'υψος και αρκετη ασταθεια βοηθησαν στο να γινει το κοκτειλ της καταιγιδας. Οι ασθενεις μαλιστα ανεμοι βοηθησαν εκτος της εντασης να υπαρξει και πολυ αργη κινηση της καταιγιδας προς τα νοτιοδυτικα οπου διαλυθηκε.

Οπως φαινεται στον παραπανω χαρτη σημειωθηκαν πανω απο 50 χιλιοστα υετου σε ενα πολυ μεγαλο μερος του κεντρου της Θεσσαλονικης ενω περιφερειακα τα χιλιοστα ηταν κατω απο 20-24 και δεν δημιουργηθηκαν περαιτερω προβληματα.
Στους παρακατω χαρτες μπορειτε να δειτε την ασταθεια που υπηρχε στην πολη και ανατολικοτερα. Καπου βορειοανατολικα της πολης δημιουργηθηκε η καταιγιδα και προχωρησε νοτιοδυτικα προς το θερμαικο με μικρη ταχυτητα.
Τελος στην τελευταια εικονα φαινεται η υγρασια που αγγιζε το 90-100% στην μεση και ανωτερη τροποσφαιρα πανω απο την ευρυτερη περιοχη της πολης.
ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ

ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΑ 4km ΥΨΟΜΕΤΡΟ
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια