ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Κατανομη βροχων/καταιγιδων εως και 12/5/2018

Τις τελευταιες ημερες εχουμε επιλεκτικες βροχες και καταιγιδες που την Παρασκευη εδωσαν και χαλαζι σε περιοχες οπως η Καστορια αλλα και η περιοχη της Πυλης-Ροποτου στο νομο Τρικαλων.
Απο σημερα Σαββατο ομως οι βροχες και οι καταιγιδες θα λαβουν γενικευμενο χαρακτηρα και θα διαρκεσουν αρκετες ημερες.
Η μεταφορα αφρικανικης σκονης επισης που δημιουργησε μεγαλο προβλημα στα προγνωστικα μοντελα απομακρυνεται σιγα σιγα απο την περιοχη μας και ετσι η ακριβεια των προγνωστικων προιοντων μας θα ειναι αρκετα πιο μεγαλη.
Ειναι μια κλασικη περιπτωση διαδοχικων ψυχρων λιμνων στην μεση και ανωτερη τροποσφαιρα που δημιουργουν ασταθεια.
Αυτη προκαλει βροχες και καταιγιδες κατα διαστηματα, τις πρωινες συνηθως ωρες στα παραθαλασσια τμηματα και τις μεσημεριανες και απογευματινες ωρες στα ηπειρωτικα μακρια απο την θαλασσα. 
Παρακατω βλεπετε την ανανεωμενη εκτιμηση του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας για τις επομενες 7 ημερες. Η γενικη εικονα ειναι οτι εως και τις 12/5 στα ηπειρωτικα θα εκδηλωνονται βροχες και καταιγιδες που στις 6-7-8 του μηνα δειχνει να ειναι και εντονες κατα τοπους. 
Η πιθανοτητα χαλαζοπτωσεων ειναι μετρια εως μεγαλη για ολες αυτες τις ημερες. Ειναι ομως ενα φαινομενο που δεν προβλεπεται τοπικα αλλα μονο πιθανολογικα. Για οτι νεοτερο πανω σε αυτο το θεμα θα ενημερωσουμε 6-12 ωρες πριν την εκδηλωση του.
Πιο κατω βλεπετε τις περιοχες ανα ημερα που εχουν σημαντικες πιθανοτητες >50% να δεχθουν τοπικες βροχες /μπορες(λευκη γραμμη), αξιολογες βροχες/καταιγιδες(κιτρινη γραμμη) και εντονες/ισχυρες βροχες/καταιγιδες(κοκκινη γραμμη). Οσο μακρια παμε τοσο η ακριβεια των χαρτων ειναι μικροτερη.








Παντα μεσα στα καιρικα πραγματα δινουμε τον σωστο παλμο των εξελιξεων

Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr


Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια