ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Ποσοστό επαλήθευσης χωρικής εκτίμησης καταιγίδων 7-16/5/2018

Μετα το τελος της μεγαλης περιοδου ασταθειας , εγινε ελεγχος και επαληθευση των προγνωσεων για να εχουμε μια εικονα. Παρακατω φαινεται το ποσοστο επαληθευσης για τις 7-8-9-10-11-13-16/5/2018. Αυτες ειναι οι ημερες που ειχαμε τα περισσοτερα και πιο αξιολογα φαινομενα και σκοπος ειναι να εχουμε ''πιασει'' τις μεγαλυτερες εστιες αναπτυξης καταιγιδων. Τα ποσοστα ειναι πολυ καλα αφου ενα 80% και πανω δειχνει πολυ καλη επαληθευση. Οπως εχουμε πει οι προγνωσεις την θερινη περιοδο ειναι πιθανολογικες και χιλιοι δυο παραγοντες μπορει να αλλαξουν ακομα και 6 ωρες πριν την εκδηλωση των φαινομενων την κατανομη αυτων.
Παρακατω υπαρχει η1η εικονα που ειναι η πραγματικη εικονα των ηλεκτρικων εκκενωσεων οπως αποτυπωθηκε απο το Blitzortung.org και διπλα ο προγνωστικος χαρτης που ανηρτησα εγω λιγες ωρες πριν την εκδηλωση των καταιγιδων. Δεξια σε αυτο το χαρτη υπαρχει το ποσοστο επαληθευσης που υπολογισα εγω αλλα εχετε βεβαια και εσεις την δυνατοτητα με το ματι να εχετε μια εικονα και μια προσωπικη αποψη για την επιτυχια ή μη των χαρτων μου. 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΗΤΑΝ 84% ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.














Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια