ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

1ο μερος κακοκαιριας 24-25/6/2018 και ταση για 26-27/6

Αρκετα σταθερα τα στοιχεια για την πορεια του καιρου το επομενο 2ημερο στη χωρα. Αρκετες βροχες και καταιγιδες στις περιοχες της δυτικης κεντρικης και νοτιας ηπειρωτικης χωρας οπως φαινεται και στο χαρτη. Τα μεχρι στιγμης στοιχεια δειχνουν αρκετες περιοχες (L2) να δεχονται ανετα πανω απο 20-40χιλιοστα αλλα δεν δειχνει να ειναι ικανες αυτα τα ποσα να δημιουργησουν προβληματα.

Για το 2ημερο 26-27/6/2018 φαινεται οτι τα φαινομενα θα ενταθουν σε μεγαλο μερος της Ηπειρωτικης χωρας , του Ιονιου και του Θερμαικου. Η εικονα που υπαρχει αυτη τη στιγμη φαινεται στην παρακατω εικονα.
Νοτιο Ιονιο, δυτικη Πελοπ/σος, βορεια Στερεα Ελλαδα,  ανατολικη Θεσσαλια, Πιερια, Θερμαικος κολπος και ποδια Χαλκιδικης θα δεχθουν τα περισσοτερα χιλιοστα και υπαρχει σαφως πιθανοτητα για τοπικες πλημμυρες και ζημιες. 
Για την Θεσσαλια τονισαμε απο χθες οτι βρισκεται σε περιοχες υποπτες για εντονα φαινομενα και κατα τοπους πλημμυρες. Καλο ειναι να προσεχουν οσοι βρισκονται κοντα σε βουνα για την πιθανοτητα κατολισθησεων αλλα και τοπικων πλημμυρων στα παραλια τμηματα κατα βαση.
Επειδη ομως τα δεδομενα δεν εχουν ακομα ''καθισει''σε καποιο σιγουρο σεναριο θα υπαρξουν και αλλες ενημερωσεις αυριο το βραδυ και ισως και μεσα στη Δευτερα.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια