ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 16-17/6/2018 Πολλες βροχες και καταιγιδες στα ηπειρωτικα

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΕΛΛΑΔΑ
Προβλεπεται αστατος καιρος σε ολη την χωρα με τοπικες μπορες και καταιγιδες τις πρωινες και βραδυνες ωρες στα παραλια και νησιωτικα τμηματα ενω τις μεσημεριανες και απογευματινες ωρες θα επηρεαζονται τα ηπειρωτικα τμηματα μακρια απο την θαλασσα. Τα φαινομενα θα ειναι κατα τοπους εντονα στα κεντρικα δυτικα και βορειοδυτικα τμηματα της χωρας και πιθανον να συνοδετονται απο χαλαζι και ριπαιους ανεμους.

Οι ανεμοι θα πνεουν στο Ιονιο και το θερμαικο βορειοδυτικοι 6b με εξασθενηση και στο Αιγαιο δυτικοι εως νοτιοι με την ιδια ενταση.

Η θερμοκρασια σε πτωση θα κυμανθει στα ηπειρωτικα απο 12°C εως 29°C και στα νησιωτικα και παραθαλασσια τμηματα απο 19°C εως 30°C.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα παράλια τμήματα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες. Πριν το μεσημέρι αυτά θα μεταφερθούν και στο εσωτερικό και πιθανόν να είναι έντονα κυρίως στα ορεινά και παράλια τμήματα.
Στη Λάρισα προβλέπεται νεφελώδης καιρός με μπόρες κατά περιόδους ενώ το μεσημέρι και απόγευμα θα εκδηλωθεί και καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο δυτικοί 2-3b στα πεδινά, 4b στα παράλια ενω στις Σποράδες θα είναι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε δροσερά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 17/25°C
Τρίκαλα 17/25°C
Καρδίτσα 17/25°C
Βόλος 19/24°C
Ελασσόνα 15/23°C
Φάρσαλα 16/24°C
Αγιά 16/22°C
Φαρκαδόνα 16/25°C
Καλαμπάκα 15/24°C
Σποράδες 21/25°C

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr
--------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΕΛΛΑΔΑ
Προβλεπεται αστατος καιρος σε ολη την χωρα με τοπικες μπορες και καταιγιδες τις πρωινες και βραδυνες ωρες στα παραλια και νησιωτικα τμηματα ενω τις μεσημεριανες και απογευματινες ωρες θα επηρεαζονται τα ηπειρωτικα τμηματα μακρια απο την θαλασσα. Τα φαινομενα θα ειναι κατα τοπους εντονα στην Ηπειρο, την δυτικη και κεντρικη Στερεα , το εσωτερικο της Πελοπ/σου καθως και στα ορεινα των υπολοιπων περιοχων.

Οι ανεμοι θα στραφουν σταδιακα σε ολα τα πελαγη σε βορειοδυτικους 5-6b με εξασθενηση.

Η θερμοκρασια σε πτωση θα κυμανθει στα ηπειρωτικα απο 12°C εως 29°C και στα νησιωτικα και παραθαλασσια τμηματα απο 19°C εως 28°C.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Προβλέπεται άστατος καιρός αρχικά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα παράλια τμήματα και τις Σποράδες. Τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα επεκταθεί και στο εσωτερικό με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες.
Στη Λάρισα προβλέπεται άστατος καιρός με κατά διαστήματα ηλιοφάνεια αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινες ώρες θα εκδηλωθούν σύντομες βροχές και παροδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνεουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί 3-4b και στο εσωτερικό και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 16/27°C
Τρίκαλα 16/27°C
Καρδίτσα 16/27°C
Βόλος 20/25°C
Ελασσόνα 15/25°C
Καλαμπάκα 15/26°C
Φάρσαλα 15/25°C
Αγιά 15/24°C
Φαρκαδόνα 16/26°C
Σποράδες 22/26°C

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου