ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτίμηση καταιγίδων για 18/6/2018

Ημερα εντονης ασταθειας και η σημερινη με πολλες περιοχες ακομα και της νησιωτικης χωρας να δεχονται βροχες και καταιγιδες. 
Μαλιστα υπαρχουν μεγαλες περιοχες της Ηπειρου, της Μακεδονιας της δυτικης Θρακης και των ορεινων της Θεσσαλιας της δυτικης Στερεας και της Πελοπ/σου που η πιθανοτητα για χαλαζοπτωσεις και εντονες καταιγιδες ειναι μεγαλη(L2).
Στη Θεσσαλια η ασταθεια θα ενταθει μετα τις 15:00 και εως και τις 21:00 θα εκδηλωθουν καταιγιδες στα βορεια και δυτικα ορεινα κυριως που θα επηρεασουν και το εσωτερικο κατα τοπους. Η θερμοκρασια λογω της ηλιοφανειας θα αγγιξει τους 30-31°C οποτε η κρισιμη τιμη της θερμοκρασιας Tc=29°C ξεπερνιεται ευκολα. Θεωρω δεδομενες λοιπον τις καταιγιδες και εντος της πεδιαδας προερχομενες βεβαια απο τα ορεινα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Δεν υπαρχει απαντηση σε προσωπικα μυνηματα για τοπικες προγνωσεις. Την θερινη περιοχη η προγνωση ειναι πιθανολογικη και αφορα ευρυτερες περιοχες. Κανενας δεν ξερει που θα αναπτυχθει μια καταιγιδα και αν πληξει τον Αμπελωνα και οχι την Φαλανη ή την Λαρισα. Μην στελνετε χωρις λογω μυνηματα για προγνωσεις χωριων και πολεων. Δεν ειναι δυνατη μια τετοια εκτιμηση.

Σχόλια