ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Διακυμανση χιλιοστων εως και την Τεταρτη 27/6 (1η εκτιμηση)

Επιβεβαιωνεται και με τα τελευταια προγνωστικα στοιχεια οτι θα σημειωθουν πολλες βροχες στη Θεσσαλια εως και την Τεταρτη 27/6. Ο κυριος πυρηνας αυτων θα πεσουν απο το μεσημερι της Τριτης εως και το μεσημερι της Τεταρτης. Υπαρχει ακομα καποια αβεβαιοτητα στην ακριβη πορεια του βαρομετρικου χαμηλου και αν αυτο περασει νοτιοτερα της Θεσσαλια ή σχεδον πανω απο αυτη. Στην 1η περιπτωση οι βροχες θα ειναι πολυ ισχυρες σε ολη την περιφερεια και θα δημιουργησουν προβληματα και ζημιες ειδικα στο παραλιακο οδικο δικτυο οπως και στα ορεινα με τις κατολισθησεις. 
Στην 2η ομως περιπτωση τα περισσοτερα φαινομενα θα εντοπιστουν σε περιοχες που ''βλεπουν'' προς τα ανατολικα. Παραλια των νομων Λαρισας και Μαγνησιας καθως και ορεινες και ημιορεινες περιοχες των Τρικαλων και της Καρδιτσας που ''βλεπουν'' ανατολικα.
Στον παρακατω χαρτη βλεπετε την διακυμανση των χιλιοστων σε επιλεγμενες περιοχες της περιφερειας μας. Ειναι εμφανες οτι υπαρχει μεγαλη διχογνωμια μιας και βρισκομαστε 2,5-3 μερες μακρια απο τα εντονοτερα φαινομενα.
Προσοχη λοιπον αλλα χωρις πανικο τις επομενες ημερες στη Θεσσαλια με τα παραλια και τα ορεινα τμηματα που βλεπουν ανατολικα να δινουν τις περισσοτερες πιθανοτητες για μεγαλα υψη υετου.
Αυτα σε καθε περιπτωση ειναι υψηλα αλλα οχι πρωτογνωρα και γι'αυτο τονιζω οτι η ψυχραιμια ειναι σημαντικοτερη αυτη τη στιγμη.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια