ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτίμηση καταιγιδων για 5/6/2018

Ημερα ασταθειας η 5η Ιουνη με τους δεικτες στα κοκκινα και τα φαινομενα οπου αυτα εκδηλωθουν να ειναι εντονα. Η ανατολικη Μακεδονια και Θρακη οπως και μεγαλο μερος της δυτικης Μακεδονιας θα δεχθουν το μεσημερι και το απογευμα ισχυρες καταιγιδες με πολυ πιθανες χαλαζοπτωσεις. Τα φαινομενα δε θα ειναι διαρκειας αλλα σιγουρα θα υπαρξουν ζημιες στις καλλιεργειες. 
Σποραδικες καταιγιδες πολυ πιο συντομες και με μκροτερη πιθανοτητα χαλαζοπτωσεων θα εκδηλωθουν και σε περιοχες της Θεσσαλιας, της υπολοιπης Μακεδονιας της βορειας Στερεας , της ανατολικης Πελοπ/σου και πιθανον στο θερμαικο και την περιοχη της Λημνου. 

Στη Θεσσαλια ειναι πολυ πιθανον μεταξυ 15:00 και 21:00 καταιγιδες ισχυρες να πληξουν τα ορεινα οπως Χασια και Ολυμπος και καποιες απο αυτες να καταφερουν να μπουν στην πεδιαδα και να επηρεασουν και τις πρωτευουσες των νομων. Πρεπει να τονιστει οτι και τα παραλια τμηματα των νομων Λαρισας και Μαγνησιας δεν αποκλειεται να ''βγαλουν΄΄ καποια καταιγιδα αργα το απογευμα και νωρις το βραδυ.
Οι θερμοκρασιες βεβαια εως και το μεσημερι θα ανελθουν στους 35-36°C και θα δωσουν την απαιτουμενη θερμικη ενεργεια για την επιβιωση των καταιγιδων και στα πεδινα τμηματα.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
e-meteolarissa.blogspot.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια