ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Eντονές καταγίδες Θεσσαλίας 9/7/2018

Ακομα μια ημερα με εντονα κατα τοπους φαινομενα στη Θεσσαλια. Τα προγνωστικα στοιχεια που ειχαμε στα χερια μας εδειχναν καταιγιδες τυπου μπουρινιου με πολυ αερα και λιγοτερο βροχη ή χαλαζι. Τελικα μαζι με τον εντονο αερα και τις ανεμοθυελλες ηρθαν σποραδικα και εντονες καταιγιδες με χαλαζι που εκαναν μεγαλες καταστροφες. Παρακατω φαινεται η κατανομη της βροχης χθες Δευτερα 9/7 με τις σημαντικοτερες εστιες στο Σαρανταπορο, στην επαρχια Αγιας, Φαρσαλων στην Πινδο αλλα και στην πολη της Λαρισας.
Στη Λαρισα μαλιστα τα φαινομενα ηταν πιο εντονα στα ανατολικα τμηματα της πολης με τον μετεωρολογικο σταθμο μας στην περιοχη ΑΤΑ να μετρα 21,6 τοννους νερο ανα στρεμμα και για λιγα δευτερολεπτα ανεμοθυελα εως και 53km/hr να φερνει τοπικα ζημιες. Δεν αναφερθηκαν τοσο ισχυροι ανεμοι απο αλλους μετεωρ.σταθμους οποτε δεν αποκλειεται και η δημιουργια τοπικου ανεμοστροβιλου με την εναλλαγη των ανεμων απο νοτιοανατολικους , σε βορειοανατολικους και στη συνεχεια σε δυτικους.
Τα δεδομενα για την δημιουργια του χαρτη προερχονται απο ιδωτικους μετεωρολογικους σταθμους, σταθμους της ΕΜΥ ,του ΕΑΑ και καποια εγκατεστημενα βροχομετρα απο αγροτες της περιφερειας μας.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος


Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια