ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Έκτακτο δελτιο καιρού 29-30/9 Medicane Ζορμπας

Πολυ σπανια εκδιδω τετοια δελτια αφου δεν εχω καμια σχεση με την τρομολαγνια και τον εντυπωσιασμο αλλων ερασιτεχνων/επαγγελματιων του χωρου.
Αυτη την φορα ομως επιβεβαιωνεται το ''κακο΄΄ σεναριο που ανεφερα σαν πιθανο και χθες στην τηλεοραση του TV-10 Θεσσαλιας.
Οπως παρατηρητε στο χαρτη η χθεσινη μεση πορεια μετα το φιλτραρισμα ολων των μεγαλων μοντελων ηταν η κιτρινη αποχρωση. Δηλαδη τα εντονα φαινομενα θα εμεναν μακρια απο την Θεσσαλια, την Μακεδονια και την Θρακη. Απο το απογευμα και το βραδυ φανηκε καποια αλλαγη στα προγνωστικα δεδομενα που μας αναγκασε αμεσα να διορθωσουμε την 2ημερη προγνωση που αναρτησαμε.
Επισης εκδοθηκε και συντομο μυνημα οτι η Θεσσαλια θελει προσοχη για την Κυριακη αφου οσο βραδιαζε τα δεδομενα αρχισαν να εχουν πιο σταθερο μοτιβο.

Τελικα τα σημερινα πρωινα επιβεβαιωνουν πληρως την χθεσινη ανησυχια και την κανουν σχεδον βεβαιοτητα. Αρκετες βροχες θα σημειωθουν σε Θεσσαλια, Μακεδονια και Θρακη οσο πιο κοντα στη θαλασσα τοσο πιο εντονα τα φαινομενα. 
Μαλιστα σε ολες τις προσηνεμες στο Αιγαιο περιοχες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα ειναι και επικινδυνα αφου θα σημειωθουν και πανω απο 50-80 τοννοι νερου ανα στρεμμα.
Στη Θεσσαλια αναμενονται απο το μεσημερι και απογευμα σημερα Σαββατο να βρεξει και οσο παμε προς την νυχτα τα φαινομενα θα ενταθουν πρωτα στη Μαγνησια και τις Σποραδες και σταδιακα και στα πεδινα της Καρδιτσας της Λαρισας και των Τρικαλων.
Τονιζω οτι οσο πιο κοντα στη θαλασσα τοσο πιο εντονα θα ειναι αυτα. Ετσι ειναι υπακτη η πιθανοτητα για τοπικες πλημμυρες στα παραλια της Λαρισας και σε μεγαλο μερος του νομου Μαγνησιας και Σποραδων.
Η κακοκαιρια θα συνεχιστει την Κυριακη σχεδον ολη την ημερα και απο αργα το βραδυ και απο τα δυτικα της Θεσσαλιας θα βελτιωθει ο καιρος.
Την Δευτερα το πρωι θα βρεχει αρκετα στα παραλια του νομου Λαρισας και Μαγνησιας αλλα θα βελτιωθει και εκει σταδιακα ο καιρος μεχρι το μεσημερι.

Για οτι νεοτερο στην εξελιξη του medicane Ζορμπα θα ειμαστε εδω για εκτακτη ενημερωση.

Σχόλια