ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτίμηση Χειμώνα 2018-2019 (update Οκτωβρίου)

Συγκεντρωνοντας ολα τα δεδομενα για τον φετινο χειμωνα επιχειρησα μια πρωτη εκτιμηση για το τι θα γινει αυτο το τριμηνο. Η εκδοση αυτη ειναι με τα δεδομενα του Οκτωβριου και θα ακολουθησει και η εκτιμηση του Νοεμβριου αλλα και του Δεκεμβριου.
Παραλληλα καθε αρχη του νεου μηνα θα δινουμε και την πιθανη ταση αυτου.
Επομενο ραντεβου λοιπον αρχες Νοεμβρη με την εκτιμηση του αλλα και την νεα εκτιμηση για το χειμωνα.
Ολη αυτη η διαδικασια ειναι πειραματικη και δεν εχει να κανει με προγνωση αφου μετα τις 5-7ημερες χανεται η αξιοπιστια.

Για τον Δεκεμβριο το φιλτραρισμα των σημαντικοτερων δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας μας δινει μια εικονα αντικυκλωνικων συνθηκων στην Κεντρικη Ευρωπη με κανονικες βαρομ. πιεσεις στην Μεσογειο.
Η γενικη εικονα δεν δειχνει καποιο επιμονο αντικυκλωνα ή καποιο επιμονο βαρομετρικο χαμηλο στην Ευρωπη αλλα και ειδικοτερα στη χωρα μας.
Στη χωρα μας η θερμοκρασια θα παραμεινει σε κανονικα επιπεδα για την εποχη και οι βροχες θα ειναι κανονικες στα κεντρικα και βορεια και ελαφρως αυξημενες στη νοτια χωρα. Ενα βορειο ρευμα φαινεται οτι θα υπαρχει το μεγαλυτερο μερος του μηνα.

Για τον Ιανουαριο το φιλτραρισμα των σημαντικοτερων δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας μας δινει σημαντικα χαμηλες πιεσεις στην κεντρικη και νοτια Ευρωπη και ισχυρο αντικυκλωνας στην Ρωσια.
Η γενικη εικονα δειχνει πολλα βαρομετρικα χαμηλα στα Βαλκανια την κεντρικο-ανατολικη Ευρωπη και την Μεγοσειο.
Στη χωρα μας η θερμοκρασια θα ειναι χαμηλοτερη απο τα κανονικα επιπεδα και μαλιστα οσο βορειοτερα τοσο πιο μεγαλες οι αποκλισεις. Οι βροχες και τα χιονια θα ειναι αρκετα σε ολη την χωρα και μαλιστα οσο νοτιοτερα τοσο μεγαλυτερες θετικες αποκλισεις. Οι ανεμοι φαινεται να ειναι βοριαδες και νοτιαδες σε συντομες εναλλαγες μεταξυ τους.

Για τον Φεβρουαριο το φιλτραρισμα των σημαντικοτερων δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας μας δινει χαμηλες βαρομετρικες πιεσεις στην δυτικη και κεντρικη Ευρωπη και υψηλες στα δυτικα της Αγγλιας αλλα και στην ανατολικη Μεγογειο.
Η γενικη εικονα δεν δειχνει καποιο επιμονο αντικυκλωνα ή καποιο επιμονο βαρομετρικο χαμηλο στην Ευρωπη αλλα και ειδικοτερα στη χωρα μας.
Στη χωρα μας η θερμοκρασια με τους νοτιαδες που θα ειναι οι επικρατεστεροι ανεμοι θα ειναι υψηλοτερη απο τις κανονικες τιμες σε ολη την χωρα. Οσο πιο ανατολικα και νοτια τοσο μεγαλυτερες θα ειναι οι θετικες αποκλισεις. Οι βροχες θα ειναι κανονικες στο μεγαλυτερο μερος της χωρας αλλα στα  δυτικα θα ειναι ελαφρως αυξημενες.

Ολοκληρος ο χειμωνας φαινεται να κυλαει με κανονικες θερμοκρασιες και αυξημενο υετο οπως φαινεται και στους χαρτες πιο κατω.



Στον επομενο πινακα μπορειτε να δειτε συνοπτικα την εικονα καθε μηνα αλλα και ολου του χειμωνα θερμοκρασιακα και υετικα.


Aνάλυση δεικτών- δεδομένων και εξαγωγή μακροπροθεσμης:
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας
facebook: Vassilis Panakoglou
facebook page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Βασίλη, σου εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στη πρώτη σου εποχική εκτίμηση! Μια ερώτηση μόνο. Οι χάρτες που παραθέτεις από ποιό site είναι; Εκτός και αν πρόκειται για ...μετεωρολογικό απόρρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο, ψυλλους στα αχυρα ψαχνουμε αλλα αφου με κεντρισε το ενδιαφερον ειπα να το προσπαθησω. Το site ειναι αυτο που γραφει πανω η εικονα. Απλα δεν ειναι ετοιμοι χαρτες αλλα τους κανει το προγραμματακι αναλογα τα δεδομενα απο προηγουμενα χρονια που βαζω εγω. Βασικα ειναι περιπου μια βδομαδα δουλεια για να βγει αυτο το αποτελεσμα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου