ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Θεσσαλίας & Ελλάδας 19-20/11/2018 Από τους βοριάδες στους νοτιάδες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ
Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με ασθενείς βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί προς το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά προς τα ανατολικά της περιφέρειας μας. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ κατά τόπους στην πεδιάδα.
Στη Λάρισα θα υπάρχει συννεφιά με ψιχάλα το ξημέρωμα αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί και το βράδυ γύρω από την πόλη οπού δεν αποκλείεται και ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό δυτικοί ασθενείς και στη Μαγνησία , τα παράλια και τις Σποράδες βόρειο-δυτικοί 4-5Β.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/14
Τρίκαλα 4/13
Καρδίτσα 4/13
Βόλος 8/15
Καλαμπάκα 3/13
Ελασσόνα 5/13
Φάρσαλα 5/13
Αγιά 6/13
Φαρκαδόνα 4/13
Σποράδες 11/15
--------------------------------------------------------------------

ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ
Προβλέπεται συννεφιά με κατά διαστήματα τοπικές βροχές στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και στα βόρεια του νομού Λάρισας τις πρωινές ώρες. Στη Μαγνησία , τις Σποράδες και τα νότια και ανατολικά του νομού Λάρισας παρά την συννεφιά δεν αναμένεται να βρέξει. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στις κορυφές των βουνών πάνω από τα 2200m υψόμετρο.
Περιορισμένη η ορατότητα το πρωί και το βράδυ και είναι πιθανόν να αναπτυχθούν λίγες ομίχλες.
Στη Λάρισα θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη και κυρίως το πρωί είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενή βροχή. Περιορισμένη η ορατότητα το πρωί και το βράδυ γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νότιο-ανατολικοί ασθενείς στο εσωτερικό και 4Β στα παράλια και 5-6Β στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/16
Τρίκαλα 8/13
Καρδίτσα 8/15
Βόλος 12/18
Καλαμπάκα 8/12
Ελασσόνα 8/14
Φάρσαλα 8/15
Αγιά 8/15
Φαρκαδόνα 8/15
Σποράδες 12/17
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr
-------------------------------------------------------------------

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
Την Δευτερα προβλεπεται τις πρωινες ωρες κακοκαιρια στη Θρακη την Ηπειρο ,και τα νησια του ανατολικου Αιγαιου με βροχες , λιγες καταιγιδες με βελτιωση.
Την Τριτη επιδεινωση σε βορειο Ιονιο Ηπειρο, δυτικη Στερεα. βορειοδυτικη Θεσσαλια, Μακεδονια και Θρακη με τοπικες βροχες και μαλακο καιρο.

Οι ανεμοι θα πνεουν την Δευτερα στο Ιονιο βορειοδυτικοι 5-6Β αλλα πολυ γρηγορα θα στραφουν σε νοτιαδες 5Β και στο Αιγαιο νοτιοι 6-7Β που για λιγο θα στραφουν σε βοριαδες αλλα απο το απογευμα θα στραφουν και παλι σε νοτιαδες 5-6Β.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει την Δευτερα απο 0 εως 19°C στα ηπειρωτικα και απο 5 εως 22°C την Τριτη. Στα νησια απο 12 εως 20°C την Δευτερα και απο 10 εως 20°C την Τριτη.



Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια