ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Θεσσαλίας & Ελλάδας 21-22/11/2018 Σύντομη επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ

Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με βροχές κατά τόπους έντονες και πιθανόν σύντομες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια σε όλη την περιφέρεια. Προς τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί και ηλιοφάνεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Περιορισμένη η ορατότητα από αραιές ομίχλες.
Στη Λάρισα θα υπάρχει συννεφιά με βροχες και το πρωί πιθανόν σύντομη καταιγίδα. Μετα το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα σημειωθεί και ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2-3Β και μετά το μεσημέρι 4-5Β στα πεδινά τα ορεινά τμήματα και τις Σποράδες αλλά προς το βράδυ θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 10/19
Τρίκαλα 8/18
Καρδίτσα 9/18
Βόλος 12/20
Καλαμπάκα 7/16
Ελασσόνα 8/17
Φάρσαλα 8/19
Αγιά 10/17
Φαρκαδόνα 8/18
Σποράδες 14/19
------------------------------------------------------------------

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το απόγευμα στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και τις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Στη Λάρισα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βόρειο-δυτικοί 3Β στο εσωτερικό και 4-5Β στα παράλια και τις Σποράδες θα εξασθενίσουν και αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς-5Β στα παράλια.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/17
Τρίκαλα 6/18
Καρδίτσα 5/18
Βόλος 9/18
Καλαμπάκα 7/17
Ελασσόνα 4/16
Φάρσαλα 5/17
Αγιά 6/16
Φαρκαδόνα 5/18
Σποράδες 12/17
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr
--------------------------------------------------------------------

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
Προβλεπεται την Τεταρτη κακοκαιρια αρχικα στο Ιονιο, τα ηπειρωτικα και το βορειο Αιγαιο αλλα μετα το μεσημερι ο καιρος θα βελτιωθει. Στην υπολοιπη χωρα συννεφια με πιθανοτητα για συντομες βροχες και μπορες.
Την Πεμπτη αρχικα καλος καιρος με μεγαλα διαστηματα ηλιοφανειας αλλα μετα το μεσημερι στη Θρακη, το βορειο και ανατολικο Αιγαιο θα αναπτυχθουν νεφωσεις και θα σημειωθουν τοπικες βροχες.

Οι ανεμοι θα πνεουν νοτιοι νοτιοδυτικοι εως 6 Β και μετα το απογευμα βορειοδυτικοι με την ιδια ενταση στα πελαγη την Τεταρτη. Την Πεμπτη βορειοδυτικοι αρχικα στα πελαγη 5-6Β αλλα στο Αιγαιο θα στραφουν σε βορειοανατολικους με την ιδια ενταση.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα ηπειρωτικα απο 4 εως 24°C την Τεταρτη και απο 1 εως 22°C την Πεμπτη. Στα νησια απο 14 εως 22°C την Τεταρτη και απο 11 εως 18°C την Πεμπτη.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια