ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Ψαχουλεύοντας τον καιρό στα μακρινά (28/11 -10/12)

Tελευταια μακροπροθεσμα νεα...
Διαταραχη στις 28/11 εως 1/12 με πολλες βροχες και καταιγιδες σε ολη σχεδον την χωρα. Χιονοπτωσεις στα βουνα και στη συνεχεια και σε ορεινα(μικρη πιθανοτητα ημιορεινα) τμηματα της ανατολικης χωρας με το περας της κυριας διαταραχης.
1-5/12 Επεκταση αντικυκλωνα σε ολη την Μεσογειο αλλα και την χωρα μας με τον καιρο να βελτιωνεται πολυ και οι ομιχλες να παιζουν πρωταγωνιστικο ρολο.Η πιθανοτητα αυτου του σεναριου ειναι κοντα στο 70-80%
6-10/12 Τελος υπαρχουν σημαδια(signals) οτι ανασυντασσεται Σκανδιναβικος αντικυκλωνας καπου στις 6-8/12 και ξεκινα παλι η δημιουργια ατμοσφαιρικων διαταραχων στην Μεσογειο αλλα και η καταβαση ψυχους απο την Σκανδιναβια-δυτικη Ρωσια προς την περιοχη μας. Η πιθανοτητα αυτου του σεναριου ειναι στο 30-40%.

Μαλιστα η εικονα ειναι οτι μπαινουμε σε περιοδο σημαντικης εξασθενησης των δυτικων ανεμων και σχετικης θερμανσης της στρατοσφαιρας με αποτελεσμα οι πιθανοτητες ψυχρων εισβολων στον βορειο ημισφαιριο να αυξανονται.
Εδω θα ειμαστε να μελετησουμε ολη αυτη την περιοδο εως και 10/12 που δειχνει ενδιαφερουσα πολυ.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια