ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Νεότερα στοιχεία για τις επόμενες 3-15 ημέρες

Προχωραμε στα σημερινα νεα που ειναι πιο ενδιαφεροντα μιας και αρχιζει να απομακρυνεται η πιθανοτητα υποτροπικου , δηλαδη του πολυ βελτιωμενου καιρου. 
Οταν κοιταμε 10-15 μερες μπροστα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να ενημερωνουμε για τις διαφοροποιησεις που λογικα θα υπαρχουν. 
Αυξανονται οι πιθανοτητες οι υψηλες πιεσεις στην Σιβηρια να μην υποχωρησουν τελικα και μαλιστα σταδιακα να επεκταθουν και σε Σκανδιναβια απο την 1η Δεκεμβρη και μετα. Αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα δημιουργιας νεων βαρομετρικων χαμηλων στην Μεσογειο και κακοκαιριας κατα περιοδους στη χωρα μας.
Υπαρχει το ενδεχομενο ο αντικυκλωνας να επεκταθει και προς την Αγγλια ανοιγοντας ακομα πιο μεγαλες πυλες στο ψυχος του βορρα. Ολα αυτα βεβαια οπως ειπαμε ειναι μακροπροθεσμες ιχνηλασιες και οχι προγνωση.
Αλλιως φαινοταν χθες τα πραγματα με 70% πιθανοτητες να ερθει καλοκαιρια και 30% να συνεχιστει η κακοκαιρια ενω σημερα εχουν αντιστραφει τα ποσοστα.
Οσοι δεν αντεχουν τις συγκινησεις (καλες και κακες) ας διαβαζουν τις τακτικες 2-3ημερες προγνωσεις μονο , ωστε να εχουν την ηρεμια τους. Οσοι ψαχνονται σαν εμενα να βρουν την χιονο-ελπιδα καπου(παντα με επισημα στοιχεια) ας διαβαζουν τα συχνα ποστ που θα κανω σε περιοδους καιρικου ενδιαφεροντος.
Ακολουθουν οι χαρτες των πιθανων διαταξεων των βαρομετρικων συστηματων στην Ευρωπη το επομενο 15νθημερο.




Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια

  1. Καλημέρα σας, βλέπετε χειμωνα
    διάρκειας με φαινόμενα στην Ελλάδα;
    Κωνσταντίνος Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αυτή τη στιγμή κάτι έντονο και σίγουρο δεν υπάρχει. Περιμένω απλά καταβάσεις ψύχους κατά διαστήματα από τις 5/12 και έως τις 20/12 τουλάχιστον στο βόρειο ημισφαίριο. Δεν ξέρει κανένας αν μας ευνοήσει κάποια από αυτές. Λείπουν ακόμα προϋποθέσεις για να μιλήσουμε για ''εξασφαλισμένο '' χιονιά στην περιοχή μας.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου