ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Θεσσαλίας & Ελλάδας 10-11/12/2018 Σύντομες διαταραχές με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και το Αιγαίο.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προβλέπεται συννεφιά αρχικά με λίγες τοπικές βροχές στα πεδινά και τις Σποράδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1100-1200m περίπου. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί και ηλιοφάνεια κατά διαστήματα.
Στη Λάρισα αρχικά θα υπάρχει συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιο-δυτικοί 2-3Β στο εσωτερικό και 5Β στα παράλια και τις Σποράδες αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειο-δυτικούς 3-5 στα πεδινά και ορεινά τμήματα και 7Β στα παράλια και τις Σποράδες αλλά προς το βράδυ θα εξασθενίσουν λίγο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/14°C
Τρίκαλα 5/14°C
Καρδίτσα 4/14°C
Βόλος 7/14°C
Καλαμπάκα 4/13°C
Ελασσόνα 3/13°C
Φάρσαλα 3/13°C
Αγιά 4/13°C
Φαρκαδόνα 4/14°C
Σποράδες 9/14°C
----------------------------------------------------------

ΤΡΙΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προβλέπεται αρχικά τοπική συννεφιά που πιθανόν στα ορεινά των Τρικάλων  και της Καρδίτσας καθώς και σε περιοχές των Φαρσάλων και της Μαγνησίας να δώσει ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια πάνω από τα 600m. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα βόρεια του διαμερισματος ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στη Λάρισα θα υπάρχει τοπική συννεφιά που το πρωί δεν αποκλείεται να δώσει ψιχάλες. Προς το απόγευμα όμως η συννεφιά θα διαλυθεί  και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό δυτικοί ασθενείς και στα παράλια και τις Σποράδες βόρειο-δυτικοί 5-6Β.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/9°C
Τρίκαλα 2/8°C
Καρδίτσα 2/8°C
Βόλος 5/10°C
Καλαμπάκα 1/7°C
Ελασσόνα 0/13°C
Φάρσαλα 2/7°C
Αγιά 2/8°C
Φαρκαδόνα 2/8°C
Σποράδες 8/11°C

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr
--------------------------------------------------------

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
Προβλεπεται συντομη διαταραχη την Δευτερα με τοπικες βροχες απο δυσμας προς ανατολας και βελτιωση μετα το μεσημερι. Λιγα χιονια στα ορεινα και σε πεδινα της δυτικης Μακεδονιας. Καταιγιδες στα θαλασσια κυριως στο ανατολικο Αιγαιο που τα φαινομενα θα ειναι ισχυρα.
Την Τριτη αλλη διαταραχα θα δωσει συντομες βροχες σε περιοχες του κεντρικου και νοτιου Ιονιου-Στερεας Ελλαδας, Πελοπ/σου, Κυκλαδων και νησιων ανατολικου Αιγαιου και λιγα χιονια στα ορεινα.

Οι ανεμοι θα πνεουν αρχικα δυτικοι 6-7Β στο Ιονιο και 4-5Β στο Αιγαιο αλλα θα στραφουν σε βορειοδυτικους 8-9Β στα πελαγη. Την Τριτη θα πνεουν 5-6Β  βορειοδυτικοι.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει την Δευτερα στα  βορεια απο -1 εως 12°C στα δυτικα και νοτια απο 5 εως 17°C και στα νησια απο 8 εως 19°C. Την Τριτη στα βορεια απο -4 εως 10°C στα υπολοιπα απο 0 εως 14°C και στα νησια απο 6 εως 15°C.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια