ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Θεσσαλίας & Ελλάδας 14-16/12/2018 Ομίχλες και γενικά μαλακός καιρός το τριήμερο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Λάρισας πάνω απο τα 1200m αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και θα παραμείνει μονο συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους.
Στη Λάρισα θα υπάρχει συννεφιά κατα διαστήματα αυξημένη με λίγες ασθενείς βροχές έως το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς στο εσωτερικό και 4Β στις Σποράδες αλλά θα στραφούν σε ανατολικούς προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/8°C
Τρίκαλα 2/7°C
Καρδίτσα 2/7°C
Βόλος 5/10°C
Καλαμπάκα 1/6°C
Ελασσόνα 1/6°C
Αγιά 3/7°C
Φαρκαδόνα 3/7°C
Φάρσαλα 1/6°C
Σποράδες 7/10°C
----------------------------------------------------------

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή ψιχάλα. Περιορισμένη η ορατότητα στην πεδιάδα και πιθανόν να σημειωθούν ομίχλες.
Στη Λάρισα θα υπάρχει συννεφιά με μικρή πιθανότητα ψιχάλας. Περιορισμένη η ορατότητα γύρω απο την πόλη το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό δυτικοί ασθενείς και στα παράλια και τις Σποράδες νότιο-ανατολικοί 3-4Β.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/11°C
Τρίκαλα 6/11°C
Καρδίτσα 6/11°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 4/9°C
Ελασσόνα 4/9°C
Αγιά 4/9°C
Φαρκαδόνα 3/11°C
Φάρσαλα 4/10°C
Σποράδες 9/13°C
---------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προβλέπεται αραιή συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Λάρισας δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στις Σποράδες ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια της πεδιάδας.
Στη Λάρισα θα υπάρχει αραιή συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωι περιφερειακά της πόλης με πιθανότητα ομίχλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειο-δυτικοί 3-4Β στο εσωτερικό και 6-7Β στα παράλια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/12°C
Τρίκαλα 3/12°C
Καρδίτσα 3/13°C
Βόλος 6/14°C
Καλαμπάκα 3/11°C
Ελασσόνα 3/11°C
Αγιά 3/11°C
Φαρκαδόνα 3/12°C
Φάρσαλα 3/12°C
Σποράδες 9/14°C

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr
------------------------------------------------------------


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
Προβλεπεται γενικα αστατος καιρος το τριημερο με τα πιο αξιολογα φαινομενα την Παρασκευη στη βορεια Ελλαδα ενω το Σαββατο πιο βαρυς ο καιρος σε νησια Ιονιου, νησια Αιγαιου και Θρακη με τοπικες βροχες και λιγες καταιγιδες. Τελος την Κυριακη θα συνεχιστουν οι μπορες κατα διαστηματα σε Ιονιο, δυτικα ηπειρωτικα στο Αιγαιο και την ανατολικη Μακεδονια και Θρακη. Περιορισμενη η ορατοτητα ολες τις ημερες με πυκνες κατα τοπους ομιχλες μακρια απο την θαλασσα το πρωι και το βραδυ.

Οι ανεμοι θα πνεουν νοτιοδυτικοι 5-6Β την Παρασκευη και νοτιοανατολικοι με την ιδια ενταση το Σαββατο. Την Κυριακη απο τα δυτικα προς τα ανατολικα θα στραφουν σε βορειους 7Β ενω στα νοτια πελαγη η ενισχυση θα επελθει αργα το βραδυ.

Η θερμοκρασια σε σταδιακη μικρη ανοδο θα κυμανθει την Παρασκευη σε Θεσσαλια, Μακεδονια και Θρακη απο -1°C εως 10°C στα υπολοιπα απο 5°C εως 16°C και στα νησια απο 8°C εως 18°C. Το Σαββατο απο 1°C εως 14°C ( στα δυτικα και νοτια και 17°C) και στα νησια απο 9°C εως 18°C. Τελος την Κυριακη στα βορεια απο 1°C εως 12°C στα υπολοιπα εως 17°C και στα νησια απο 9°C εως 16°C.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια