ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Κλιματικά Νοεμβρίου 2018

Ο Νοέμβριος 2018 ήταν ένας μήνας που τελικά τελείωσε με θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές. Η διάταξη που επικράτησε έδωσε μεγάλα διαστήματα με καλό καιρό αλλά και κάποιες κακοκαιρίες που έδωσαν αξιόλογες βροχές κυρίως στα νότια τμήματα της χωράς.
Στον χάρτη βλέπετε την απόκλιση της μέσης θερμοκρασίας σε 8 επιλεγμένους σταθμούς της χωρας από κλασικό κλωβό Stevenson. Όσο βορειότερα και δυτικά τόσο πιο μεγάλες ήταν οι θετικές αποκλίσεις. Αντίθετα οι συχνοί βοριάδες στην ανατολική και νότια χώρα κράτησαν εκεί τις αποκλίσεις σε πιο μικρά επίπεδα. Συνολικά πάντως ο μήνας βγήκε περί τον 1°C για ολη την χωρα.

Στον επόμενο χάρτη φαίνεται το ποσό επι τοις εκατό της κανονική βροχής για τους 8 επιλεγμένους σταθμούς της χώρας. Αν και εβρεξε καλά σε ολη την χώρα μόνο στην Κρήτη την νότια Πελοπ/σο και το ανατολικό Αιγαίο αυτή ξεπέρασε την κανονική τιμή για το μήνα. Στην υπόλοιπη χωρα κυμάνθηκε απο 50-85% της κανονικής τιμής.
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια