ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Συνάντηση καιροφίλων Θεσσαλίας 4/12/2018

Με επιτυχία στέφθηκε η συνάντηση την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου των ερασιτεχνών μετεωρολόγων αλλά και καιροφιλων της Θεσσαλίας. Η συμμετοχή έφτασε τα 20 άτομα ενώ είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και δυο νέα μελή.
Συζητήθηκαν πολλά θέματα μέσα σε χαλαρή και απολύτα φιλική διάθεση. Λύθηκαν απορίες μελών απο τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Βασίλειο Πανάκογλου ενώ έγινε και μια ενημέρωση πάνω στα βασικά στοιχειά που θα καθορίσουν τον χειμώνα που έρχεται. Η παρουσίαση έγινε μέσω laptop και τηλεόρασης σε άνετο χώρο και ο χρόνος των περίπου 4 ωρών πέρασε πολύ γρήγορα.
Το χιόνι είναι το καιρικό φαινόμενο που έκανε τους περισσοτερους να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τον καιρό. Ιδιομορφίες της περιφέρειας μας χρειάστηκαν χρόνια για να αποκρυπτογραφηθουν μας λέει ο κ.Πανάκογλου. Τώρα πιο εύκολα και με μεγάλη αξιοπιστία μπορούμε να ξέρουμε πότε θα χιονίσει στη Λάρισα αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Μπορεί να χάθηκε κάτι από την μαγεία των παιδικών χρόνων αλλά είναι καλύτερα να γνωρίζεις από νωρίς και με σχεδόν απόλυτη σιγουριά έναν έντονο χιονιά ή ένας πολύ δυνατό παγετό. Ευελπιστούμε ακόμα περισσότερος κόσμος να έρθει κοντά μας και να αρχίσει να ενημερώνεται από το blog μου είναι η προτροπή του κ.Πανάκογλου http://www.e-meteolarissa.blogspot.com/
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά Θεσσαλικά site αλλά και τηλεοπτικό κανάλι αναπαράγουν την τακτική πρόγνωση Θεσσαλίας 3 ημερών καθώς βέβαια και πολλά άλλα θέματα που αφορούν την κλιματολογία , τους μετεωρολογικους σταθμούς αλλά και μακροπροθεσμες εκτιμήσεις .
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την συνάντηση.


Χάρτης βαρομ.συστημάτων

O κ.Πανάκογλου (δεξιά) αναλύει τους χάρτες

Συνδιαχειριστής(αριστερά) και μέλη

Καφές και μίνι σεμινάριο απο τον κ.Πανάκογλου(δεξιά)

Μέλη της ομάδας

Μέλη της ομάδας



Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια