ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Λίγα και μετρημένα για τα Χριστούγεννα!!

Προχωράμε προς τις άγιες ημέρες με ηρεμία και σοβαρότητα.
Τελικά σήμερα στα βράδυνα στοιχεία έχουμε μερική συμφωνία των προγνωστικών δεδομένων.
Πηγαίνουμε σε express κακοκαιρία με τοπικές βροχές από ψυχρό μέτωπο που θα διασχίσει την χώρα από τα βόρεια προς τα νότια.
Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα κατεβούν σε χαμηλά υψόμετρα για λίγες ώρες το μεσημέρι και το απόγευμα των Χριστουγεννων σε Θεσσαλία και ανατολική Στερεά αλλά κανένας δεν ξέρει ακομα αν θα αγγίξουν τα πεδινά.
Στη Θεσσαλία αναλυτικά τα Χριστούγεννα θα κυλήσουν με συννεφιά και τοπικές βροχές καθώς και χιονοπτώσεις από ένα ενδεικτικό υψόμετρο 300-400m και πάνω σε όλη την περιφέρεια. Αυτη την στιγμή δύσκολα θα σημειωθούν πάνω από 5-10cm φρέσκου χιονιού σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα.
Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα είναι υψηλότερη από οτι το μεσημέρι και το απόγευμα που θα μπει ισχυρός βόρειο δυτικός άνεμος με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Θυελλώδεις οι άνεμοι στα παράλια και τις Σποράδες για κάποιες ώρες. Βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά από το βράδυ και οι επόμενες 2-3 ημέρες(26-27-28/12) θα κυλήσουν με πολύ κρύο και παγετό το πρωί και το βράδυ. Μια ενδεικτική διακύμανση θα είναι -3 έως 9°C για την περίοδο 25-28/12/2018.
Η ταση είναι οι ψύχρες μάζες να επανέρχονται στην περιοχή μας τουλάχιστον εως τις 10/1/2019 οπότε θα έχουμε ενα παράθυρο 15 ημερών περίπου να συνδυαστούν με κάποιο βαρομετρικό χαμηλό και να δώσουν πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις έως χαμηλά υψόμετρα.
Περισσότερα την Κυριακή το απογευμα με την τριήμερη τακτική πρόγνωση καθώς και την Δευτέρα στο TV-10 Θεσσαλίας στη ζωντανή και αναλυτική ενημέρωση έως και την Πρωτοχρονιά.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου