ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 (ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019)

 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
H εκτίμηση βασίζεται σε δεδομένα διάφορων δεικτών παγκόσμιας κυκλοφορίας του Απριλίου. Στο τέλος Μάιου θα δοθεί και η τελική  εκτίμηση για τον Ιουνίο αλλά και μια εικόνα για τους άλλους δυο θερινούς μήνες. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την θερμοκρασία μας δίνουν την παρακάτω εικόνα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΩΣ 5-7ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.

EΛΛΑΔΑ Συνολικά ο μήνας θα βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με μικρές αποκλίσεις +/-0,3°C στη χώρα μας όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη. Αν θελήσουμε να χωρίσουμε τον μήνα στα δυο φαίνεται οτι το πρώτο 15 νθημερο οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από τις κανονικές έως και +1,5°C ενώ στο δεύτερο μισό χαμηλότερες έως -1,0°C. Φαίνεται ότι στις πρώτες 15 ημέρες θα έχουμε κάποια θερμή εισβολή με θερμοκρασίες και πάνω από 36°C.

ΕΥΡΩΠΗ Περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης θα έχουν μέση θερμοκρασία εως +0,5°C πάνω από τα κανονικά τους επίπεδα ενώ αντίθετα η βόρεια Ευρώπη αλλά και τμήμα της ανατολικής θα έχουν σημαντικά χαμηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες της εποχής.





ΥΕΤΟΣ
H εκτίμηση βασίζεται σε δεδομένα διάφορων δεικτών παγκόσμιας κυκλοφορίας του Απριλίου. Στο τέλος Μάιου θα δοθεί και η τελική  εκτίμηση για τον Ιουνίο αλλά και μια εικόνα για τους άλλους δυο θερινούς μήνες. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον υετο μας δίνουν την παρακάτω εικόνα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΩΣ 5-7ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.

ΕΛΛΑΔΑ Αρκετές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αυτό το μήνα κατά διαστήματα. Το δεύτερο 15 νθημερο φαίνεται πιο δραστήριο στην ανάπτυξη αυτών αλλά και στον πρώτο δεν θα λείψουν κάποιες σύντομες. Η κεντρική και βόρεια χώρα θα σημειώσουν σημαντικά περισσότερο από τον κανονικό υετό.

ΕΥΡΩΠΗ Πολλές βροχές και καταιγίδες στην Μεσόγειο και τμήμα της νότιας και βόρειας Ευρώπης. Αντίθετα μεγάλα διαστήματα ανομβρίας στην δυτική , ανατολική και κεντρική Ευρώπη με την επικράτηση αντικυκλωνικων συνθηκών πολλές ημέρες.
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια