ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Υετος
Ο Απριλιος 2019 ηταν ενας μηνας με βροχοπτωσεις πανω απο τα κανονικα επιπεδα στο μεγαλυτερο μερος της χωρας. Μαλιστα στη διαρκεια του σημειωθηκαν και εντονες χαλαζοπτωσεις σε Θεσσαλια και Μακεδονια που ειχαν χρονια να συμβουν.
Το συνολικο ποσο υετου βεβαια βρεθηκε στο 135% της κανονικης τιμης για ολη την χωρα που κατατασσουν τον μηνα στους βροχερους αλλα οχι σε κατι ακραιο και πρωτογνωρο. Παρομοιες και ακομα περισσοτερες βροχες ειχαμε τον Απριλιο του 2012 και 2014.
Πιο κατω μπορειτε να δειτε για επιλεγμενους σταθμους της χωρας το ποσοστo επι τοις 100 της κανονικης βροχης. Τιμες πανω απο 100% δειχνουν πολυ βροχη ενω τιμες κατω απο 100 λιγοτερες απο τις κανονικες.


Θερμοκρασιες 
Ο μηνας αν και μερικοι βιαστηκαν να τον πουν δροσερο καταφερε με τις τελευταιες ζεστες να φτασει και να ξεπερασει τις κανονικες τιμες 50ετιας.
Ετσι ο φετινος μηνας ηταν κατα +0,38°C θερμοτερος στο συνολο της χωρας.
Πιο κατω βλεπετε τις αποκλισεις της μεσης μηνιαιας θερμοκρασιας απο τις κανονικες τιμες 50ετιας σε επιλεγμενους σταθμους.

Συμπερασματικα ειχαμε εναν οριακα θερμο μηνα με περισσοτερες βροχες απο τις κανονικες.
Ολα τα αλλα αυθαιρετα συμπερασματα που διαβαζουμε δεξια και αριστερα απλα τα πεταμε στον καλαθο των αχρηστων.

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε lik

Σχόλια