ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΤΑΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν μία εκτεταμένη θερμή εισβολή στη Μεσόγειο αλλά και στα Βαλκάνια. Οι βοριάδες θα είναι οι ρυθμιστές των μέγιστων θερμοκρασιών των επόμενων ημερών. Mπορούμε να ξεχωρίσουμε μία σύντομη άνοδο αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου o υδραργυροςθα αγγίξει τους 39 βαθμούς κελσίου σε περιοχές της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Αιτωλοακαρνανίας.
Στη συνέχεια οι βοριάδες ενισχύονται στα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Θεσσαλία και έτσι τη θερμοκρασία θα πέσει κατά 5 με 7 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 34 βαθμούς κελσίου σε Τρίκαλα Καρδίτσα Λάρισα. Στα παράλια τμήματα και τις Σποράδες αύριο μπορεί τοπικά να φτάσει τους 32 με 33 αλλά στη συνέχεια το επόμενο τριήμερο θα πέσει στους 28-29 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία. 
Από τις 2 Ιουλίου περιμένουμε την επομένη θερμή εισβολή η οποία φαίνεται να είναι πιο έντονη και με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. 
Στο εσωτερικό της θεσσαλικής πεδιάδας αναμένονται κατά μέσο όρο 38 με 41 βαθμοί Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία κυρίως βέβαια στις 3 Ιουλίου. Στα παράλια τμήματα και τη Μαγνησία όπως και στις Σποράδες η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει και τότε τους 34-35 περίπου βαθμούς. Από κει και πέρα από τις 5 έως 8 Ιουλίου η γενική τάση είναι την παραμονή της υψηλής θερμοκρασίας και δεν αποκλείεται νέο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες 37 έως 41 βαθμούς Κελσίου. 
Η όλη ανάλυση γίνεται με το πολλαπλό δείγμα και έχει κάποια αβεβαιότητα. Όπως και να χει όμως μία πολύ θερμή περίοδο ξεκινά για την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. 
Βροχές και καταιγίδες εκτός από τα ορεινά που υπάρχει μία πιθανότητα να σημειωθούν μεταξύ 7 και 11 Ιουλίου τις υπόλοιπες ημέρες δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο. Λίγες μπόρες όπως ήδη έχουμε γράψει στην πρόγνωση Θεσσαλίας μπορεί να σημειωθούν το Σάββατο το πρωί σε Κίσσαβο Μαυροβούνι Πήλιο Οθρυ και τις Σποράδες. Μικρή η πιθανότητα να επηρεαστούν για λίγο και πεδινά τμήματα της Μαγνησίας όπως ο Βόλος η Αργαλαστή και η Αγχιάλος.
Στο πιο κάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένονται στα πεδινά της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα. Για τις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Σχόλια