ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 - ΕΠΙΣΗΜΑ

Τελείωσε ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού και εμείς είμαστε εδώ για να συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Οι σταθμοί που χρησιμοποιούμε είναι επίσημοι Μ.σταθμοι της ΕΜΥ και είναι κλασικοί κλωβοί stevenson. Δεν χρησιμοποιούμε αυτόματους σταθμούς οι οποίοι τσιμπάνε προς τα πάνω όπως έχουμε πει και σε άλλο θέμα. Ορμένιο Πολύκαστρο Σέρρες Λαμία Ν.Φιλαδέλφεια Άργος και άλλοι πολλοί δεν πρέπει να τους δίνετε σημασία. Καλύτερα είναι να βλέπετε τους σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών οι οποίοι είναι μηχανικά αεριζόμενοι και οι θερμοκρασίες τους είναι σωστές σε πολύ καλό βαθμό με τους κλασικούς κλωβούς stevenson της ΕΜΥ. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Η θερμοκρασία τον Ιούλιο 2019 βρέθηκε σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδα ελαφρώς πάνω από τα κανονικά.  Λόγω των βορείων ανέμων η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη βρέθηκε ακριβώς πάνω στις κανονικές τιμές ενώ στην υπόλοιπη χώρα το πολύ έως +1°C. Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε 8 χαρακτηριστικούς μετεωρολογικούς σταθμούς της χώρας. 
Αυτή είναι η αντικειμενική εικόνα του μήνα και δεν έχει καμία σχέση με τις υποκειμενικές απόψεις του κάθε ερασιτέχνη μετεωρολόγου και καιρό-φιλου. 


ΥΕΤΟΣ
Οι βροχές και οι καταιγίδες ήταν αρκετές και αυτό το μήνα σε όλη τη χώρα.  Έβρεξε αρκετά ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη όπου γενικά οι βροχές είναι ελάχιστες έως μηδαμινές τον Ιούλιο. Αναλυτικά βλέπετε στον παρακάτω χάρτη το ποσοστό επί τοις εκατό της κανονικής βροχής που έπεσε σε κάθε σταθμό. Όλοι σχεδόν οι σταθμοί σημείωσαν πάνω από το 100% της κανονικής βροχής και πολλές από αυτές ξέφυγαν τελείως και πάνω από 500% της κανονικής βροχής.
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.gr
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ωραίος Βασίλη! Θα συγκεντρώσω και όλους τους χάρτες αποκλίσεων Ιουλίου (δεν έχει βγει ακόμα του ΝΟΑΑ) και το πόρισμα του Μιχάλη Σ. και θα τα αναρτήσω όλα συγκεντρωτικά στο μπλογκ του κ.Ζιακόπουλου. Τι ωραία που θα ήταν να μπορούσαμε εκεί να ανοίξουμε με τη μία τους σχετικούς συνδέσμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου