ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2019 ΕΥΡΩΠΗ-ΕΛΛΑΔΑ

H εκτίμηση βασίζεται σε δεδομένα διάφορων δεικτών παγκόσμιας κυκλοφορίας του KAΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την θερμοκρασία και τον υετο μας δίνουν την παρακάτω εικόνα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΩΣ 5-7ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.




ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Το φθινόπωρο 2019 θα χαρακτηριστεί από υψηλότερες από τις κανονικές τιμές θερμοκρασίες στη μεγαλύτερη διάρκειά του  σε περιοχές της Αγγλίας και της Σκανδιναβίας.  Επίσης υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σε χώρες των Βαλκανίων όπως στη νότια Ιταλία ,την Ελλάδα ,τα Σκόπια και Βουλγαρία σε πολλά τμήματα της δυτικής Ασίας όπως την Τουρκία ,τη Συρία και περιοχές γύρω από την Μαύρη Θάλασσα.
 Αντίθετα και η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τη Ρωσία προς την κεντρική Ευρώπη και την ιβηρική χερσόνησο.  Χώρες όπως η Λευκορωσία ,η Πολωνία ,η Γερμανία, η Ουγγαρία ,η Γαλλία ,η Ισπανία τα βόρεια τμήματα της Ιταλίας και το Μαρόκο θα δουν τις θερμοκρασίες να είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 Στη χώρα μας η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά με τις αποκλίσεις να είναι πιο μεγάλες στο Αιγαίο και τη νότια χώρα ενω στα δυτικά και βόρεια θα είμαστε πιο κοντά στις κανονικές τιμές αλλά πάντα όπως είπαμε πάνω από αυτές.
  Βλέπετε και παραστατικά και γραφικά τις περιοχές που θα έχουν υψηλότερες και τις περιοχές που θα έχουν χαμηλότερες από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίας.


ΥΕΤΟΣ
 Το φθινόπωρο 2019 θα χαρακτηριστεί από υψηλότερες σε σχέση με τις κανονικές τιμές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου και των Βαλκανίων.  Χώρες όπως η Αλβανία , η Σερβία ,η Βουλγαρία ,η Ρουμανία ,η Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας -Σικελία -Σαρδηνία -Κορσική καθώς και περιοχές Αφρικής και της νότιας Ισπανίας θα δουν πολλά χιλιοστά βροχής.
 Αντίθετα η διάταξη των βαρομετρικών Συστημάτων δεν θα ευνοήσει τις πολλές βροχές σε περιοχές της δυτικής και Βόρειας Ευρώπης καθώς και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής  και της ανατολικής Μεσογείου.  Χώρες όπως η Αγγλια, Γαλλία και Γερμανία τα νότια τμήματα της Σκανδιναβίας, η Κύπρος ,η Συρία και τα ανατολικά τμήματα της Τουρκίας   θα βιώσουν συνθήκες ξηρασίας κάποιες περιόδους  του φετινού φθινοπώρου.
 Στη χώρα μας οι βροχοπτώσεις θα βρεθούν σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά περισσότερο στην δυτική και βόρεια χώρα και λιγότερο στα ανατολικά και νότια.  Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα  είναι οι νοτιάδες και αυτοι θα μας τροφοδοτούν και με υγρασία από την Μεσόγειο προς τα δυτικά και βόρεια της χώρας μας αλλά κατά περιόδους με θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική προς τη χώρα μας.
 Βλέπετε και εδώ παραστατικά και γραφικά τις περιοχές της Ευρώπης που τα έχουν υψηλότερες και χαμηλότερες βροχοπτώσεις από τις κανονικές για την εποχή.


ΕΛΛΑΔΑ
Μπορούμε να πούμε συνοπτικά ότι η θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο θα βρεθεί σε κανονικά ή λίγο πιο πάνω επίπεδα με αρκετές βροχές στα δυτικά και βόρεια της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα βρεθούμε κατά πάσα πιθανότητα σε κανονικές ή χαμηλοτερες τιμές.
 Για τον Οκτώβριο συνοπτικά η θερμοκρασία θα βρεθεί σε κανονικά ή και λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα με αρκετές βροχές πάνω από τα κανονικά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα και λιγότερο στα νότια.
 Τέλος για το Νοέμβριο συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι η θερμοκρασία θα βρεθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα ενώ οι βροχές φαίνεται να είναι λίγες έως μέτριες στα δυτικά και βόρεια της χώρας ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξει έλλειμμα βροχών.
 Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η μηνιαία εκτίμηση για το Σεπτέμβριο πιο αναλυτικά και με χάρτες θερμοκρασίας και υετού Ευρώπης  και Ελλάδας.

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου