ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 - ΕΠΙΣΗΜΑ

Τελείωσε και ο τρίτος μήνας του καλοκαιριού και εμείς είμαστε εδώ για να συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Οι σταθμοί που χρησιμοποιούμε είναι επίσημοι Μ.σταθμοι της ΕΜΥ και είναι κλασικοί κλωβοί stevenson. 
Δεν χρησιμοποιούμε αυτόματους σταθμούς οι οποίοι τσιμπάνε προς τα πάνω όπως έχουμε πει και σε άλλο θέμα. Ορμένιο Πολύκαστρο Σέρρες Λαμία Ν.Φιλαδέλφεια Άργος και άλλοι πολλοί δεν πρέπει να τους δίνετε σημασία. Καλύτερα είναι να βλέπετε τους σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών οι οποίοι είναι μηχανικά αεριζόμενοι και οι θερμοκρασίες τους είναι σωστές σε πολύ καλό βαθμό με τους κλασικούς κλωβούς stevenson της ΕΜΥ. 



ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Η μέση μηνιαία θερμοκρασία του Αυγούστου βρέθηκε σε πολύ υψηλές τιμές στα ηπειρωτικά τμήματα μακριά από το Αιγαίο.  Οι αποκλίσεις ήταν θετικές σε όλο τον ελλαδικό χώρο αλλά στις περιοχές που επηρεάζονταν από τους βόρειους ανέμους τα ονομαζόμενα και μελτέμια αυτές μικρότερες ενώ αντίθετα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας αλλά και στα ηπειρωτικά αρκετά μεγαλύτερες.
 Για τα ηπειρωτικά τμήματα και συγκεκριμένα για τους σταθμούς  Θεσσαλονίκης Λάρισας και Αθήνας  το φετινό καλοκαίρι ήταν το τρίτο πιο θερμό από το 1900 και μετά.  Μόνο τα καλοκαίρια του 2012 και 2007 ήταν πιο θερμά από το φετινό.  Τονίζω όμως ότι στην περιοχή του Αιγαίου και των νησιών το καλοκαίρι δεν ήταν πάρα πολύ θερμό όπως στις υπόλοιπες περιοχές  που αναφέρουμε πιο πάνω.
 Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις σε βασικούς  μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ. 
 Αυτές είναι οι επίσημες αποκλίσεις και δεν έχουν καμία σχέση με τις υποκειμενικές απόψεις που έχει ο καθένας καιροφιλος.


ΥΕΤΟΣ
Οι βροχοπτώσεις τον Αύγουστο ήταν ελάχιστες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  Από τους 8 βασικούς μετεωρολογικούς σταθμούς μόνο στο σταθμό της Λάρισας σημειώθηκε υετός.  Γενικά ο μήνας όπως συνήθως είναι ήταν αρκετά ξηρός σε όλη τη χώρα. 
 Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την βροχόπτωση σε κάθε σταθμό επί τοις εκατό της κανονικής τιμής.  Μόνο στο σταθμό της Λάρισας μπορούμε να έχουμε ποσοστό μιας και στους υπόλοιπους σταθμούς η βροχή ήταν μηδέν.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια