ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 8-10/10/2019 Βήματα βελτίωσης αλλά με κρύο(+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ,την Ήπειρο ,την Θεσσαλία, το Ιόνιο και τμήματα του  ανατολικό Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Σταδιακά τα φαινόμενα θα  εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα έχουν παραμείνει μόνο στα Δωδεκάνησα τη βόρεια Κρήτη και το νότιο Ιόνιο με περαιτέρω βελτίωση.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές οι οποίες σε τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας που βλέπουν προς την ανατολή και τα παράλια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπως και στις Σποράδες θα είναι πιο ισχυρές. Γρήγορα όμως πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά σε όλα τα τμήματα και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές που προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα παραμείνει μόνο η συννεφιά έως και το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα γενικά  Βόρειοι 2 με 3 μποφόρ  ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν στα 5 με 6.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 14/18°C
Τρίκαλα 13/18°C
Καρδίτσα 13/18°C
Βόλος 17/20°C
Καλαμπάκα 12/17°C
Ελασσόνα 12/16°C
Αγιά 14/17°C
Φάρσαλα 12/16°C
Παράλια 16/19°C
Σποράδες 17/20°C
-----------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά στη Θεσσαλία την κεντρική και δυτική Μακεδονία ,το νότιο Ιόνιο ,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες και στη βόρεια Κρήτη  αλλά ο καιρός πριν από το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί παντού και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και πιθανόν στα παράλια τμήματα του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας προς το Αιγαίο αλλά ο καιρός πολύ γρήγορα θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά συννεφιά που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα διαλυθεί και θα σημειωθούν διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που προς το απόγευμα θα γίνουν νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί σε
Λάρισα 14/22°C
Τρίκαλα 14/22°C
Καρδίτσα 13/22°C
Βόλος 17/20°C
Καλαμπάκα 14/21°C
Ελασσόνα 12/20°C
Αγιά 12/20°C
Φάρσαλα 11/20°C
Παράλια 17/22°C
Σποράδες 17/22°C
--------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019.
 Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν και τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους. Περιορισμένη ορατότητα σε περιοχές μακριά από την θάλασσα με τοπικές ομίχλες σε Θεσσαλία , Ήπειρο και Μακεδονία.

Θεσσαλία:  αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτύσσονται κατά διαστήματα και τοπικές νεφώσεις. Ομίχλες το πρωί στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: αρχικά ηλιοφάνεια αλλά τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/24°C
Τρίκαλα 12/25°C
Καρδίτσα 11/25°C
Βόλος 15/26°C
Καλαμπάκα 12/24°C
Ελασσόνα 10/23°C
Αγιά 11/23°C
Φάρσαλα 9/23°C
Παράλια 14/24°C
Σποράδες 16/24°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Βασίλη, μέχρι στιγμής έχεις βάλει τα γυαλιά στην ΕΜΥ για τις καταιγίδες! Τώρα από εδώ και πέρα, με την εδραίωση του βορείου ρεύματος, τι να βγάλει; Ότι αστάθεια υπήρχε φαγώθηκε. Και εδώ στην Αθήνα, χειμωνιάτικη ψιχάλα. Μάζεψε και το GFS τα περισσότερα CAPE (zygrib). Η δυτική Ελλάδα και το ΝΑ Αιγαίο είναι ακόμα στο παιχνίδι, απ΄ότι βλέπω στη δορυφορική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν τουλαχιστον γελοιο αυτο που εκαναν. Ελαχιστες καταιγιδουλες Φθιωτιδα και πελοπ/σο, και βεβαια στα νησια/θαλασσα. Οταν εχεις για ευαγγελιο το ευρωπαικο μοντελο αυτα ειναι τα αποτελεσματα.

      Διαγραφή
    2. επικρατεί η λογική αποφυγής επίρριψης ευθυνών. έτσι κι αλλιώς, αυτός ο τύπος πρόβλεψης ανά γεωγραφικά διαμερίσματα, τα οποία ομαδοποιούνται και μεταξύ τους, είναι αδύναμος. τι σχέση έχει ο καιρός στην Πίνδο με αυτόν της πεδινής Αργολίδας..
      πήραμε καλά και ποτιστικά νερά στη Δυτ. Θεσσαλία, αλλά τώρα το βλέπω να μας πηγαίνει στεγνά μέχρι του Αγ. Δημητρίου, που είναι και ένα παραδοσιακά κομβικό σημείο.
      τι λες Βασίλη?

      Διαγραφή
    3. Νικο οι εμπειροι προγνωστες βρισκονται εκτος ΕΜΥ δυστηχως. Δεν μιλαω για κατι παιδακια που κοιτανε 5 χαρτες που τους ειπαν και αντιγραφουν τα νουμερα. Μιλαω για 5-10 ατομα ανα την Ελλαδα που στην Αμερικη θα τους ειχε κανει συνεργατες η ΝΟΑΑ.
      Για τον καιρο δειχνει εντονη εμμονη ο υποτροπικος και ετσι οι υψηλες πιεσεις(καλοκαιρια) δυσκολα θα μας αποχαιρετησουν. Ευελπιστω να δουμε βροχες πριν το τελος του μηνα και να μπουμε σε μια κανονικοτητα τον Νοεμβριο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου