ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Tελευταια καιρικα νεα για την χωρα για 31/10/2019(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Η αλλαγή του καιρού έχει ξεκινήσει όπως βλέπετε στη δορυφορική φωτογραφία από τον sat24.com μιας και νεφώσεις επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ αντίθετα το Αιγαίο η νότια Πελοπόννησο στις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη είναι ελεύθερα νεφών.
 Στην δεύτερη εικόνα βλέπετε την αποτύπωση των ηλεκτρικών εκκενώσεων από τον ιδιωτικό ανιχνευτή της προγνωστικής μας ομάδας που βρίσκεται εγκατεστημένος στην πόλη της Λάρισας και έχει μία ακτίνα δράσης 1.200 χιλιόμετρα.  Σε αυτόν βλέπετε τις καταιγίδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Δυτική Πελοπόννησο και στην περιοχή της Ζακύνθου ενώ κάποιες καταιγίδες βρίσκονται και στο πόδι της Ιταλίας.



Πάμε τώρα στις επόμενες ώρες όπου οι αποκλειστικοί χάρτες μας μόλις ανανεώθηκαν και βλέπουμε τον υετό που θα πέσει στη χώρα μας από σήμερα το βράδυ στις 8:00 έως και τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου ανά εξάωρο.  Αριστερά κάτω στο χάρτη βλέπετε αναλυτικά τις ώρες πρόγνωσης ωστε να  έχετε σωστη πληροφόρηση.
  Μία σύντομη περιγραφή μπορούμε να δώσουμε με τα περισσότερα φαινόμενα έως και αύριο το απόγευμα να σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά αρκετά αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στον Θερμαϊκό και στις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές από τον κόλπο όπως κατά τόπους και στην Στερεά Ελλάδα την Ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια στην Ανατολική Πελοπόννησο και αύριο το βράδυ και σε νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου κυριως.
 Για τη Θεσσαλία ειδικότερα μπορούμε να πούμε ότι οι βροχές σιγά-σιγά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας μέτριας έντασης ενώ αυτές θα είναι ισχυρές όπως έχουμε πει από την Κυριακή κιόλας στα παράλια της της Λάρισας κυριως και όχι σε όλα τα παράλια της περιφέρειας μας. Αυτή η βροχούλα θα συνεχιστεί αύριο όλη την ημέρα κατά διαστήματα έως και αργά το βράδυ όπως βλέπετε και στους χάρτες με μία μικρή βελτίωση τα ξημερώματα προς την 1η Νοέμβρη.
 Οι θερμοκρασίες αύριο δεν θα ξεπεράσουν τους 16 με 18 βαθμούς στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας ενώ στα παράλια δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς.  Σκοπός είναι να μην κάνουμε αντιγραφή από ένα προγνωστικό μοντέλο που το θεωρούμε ''ευαγγέλιο'' αλλά να έχουμε την εμπειρία και να ξέρουμε ότι με νεφοσκεπή καιρό δύσκολα η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από  τρεις με πέντε βαθμούς μεταξύ ελάχιστης και μέγιστης θερμοκρασίας της ημέρας.




Αύριο θα αναρτηθεί και η νέα τριήμερη εκτίμηση του καιρού για τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για το Νοέμβριο.  Δυστυχώς δεν μπορώ να την αναρτήσω από σήμερα μιας και οι αντιγραφές είναι στην πρώτη θέση  αυτό τον καιρό. Συνέβη τον προηγούμενο μήνα οπότε προσέχω και εγώ να μη συμβεί και αυτό το μήνα ή πλήρη αντιγραφή της εκτίμησης μου.
 Αύριο το μεσημέρι μην ξεχάσετε να με παρακολουθήσετε στο Τv-10 Θεσσαλίας στις 15:10  το μεσημέρι με όλα τα τελευταία νέα της επόμενης εβδομάδας  στη Θεσσαλία μέσα από την εκπομπή του Στέφανου Μπαντολα ''ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ''.
Η σωστή και έγκυρη  καιρική ενημέρωση είναι μόνο εδώ  και εσείς το αποδεικνύετε κάθε μέρα και κάθε μήνα με την τεράστια επισκεψιμότητα του blog μου.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Θα ευνοειθουμαι κ μεις ανατολικά από ότι βλέπω στους χάρτες μακάρι την έχουμε ανάγκη τη βροχή μετά από τόσο καιρό ανομβρία.Καλη προβλέψει Νοεμβρίου Βασίλη.Ευγενια Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου