ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Γιατί δεν εβρεξε στη Θεσσαλία/Λάρισα πολύ την 10/11/2019

Γιατί δεν έβρεξε πολύ στη Θεσσαλία Την Κυριακή το πρωί 10 Νοεμβρίου 2019;
Σε ανάρτησή μου στο Facebook το Σάββατο το μεσημέρι αναφέρομαι στην ανακολουθία που υπήρχε στα προγνωστικά στοιχεία για τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου με τα πραγματικά δεδομένα που που υπήρχαν από μετρήσεις μετεωρολογικών σταθμών, δορυφόρων και ράδιοβολισεων για την ίδια ώρα. Όπως βλέπετε και στις δύο εικόνες υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποσότητα υγρασίας σε κρίσιμα επίπεδα της τροπόσφαιρας αφού ο προγνωστικός χάρτης δείχνει τα μέτωπα κακοκαιρίας με το βαθύ μπλε χρώμα. Την ίδια ώρα όπως βλέπετε στον πραγματικό χάρτη με τά ερωτηματικά υπάρχει σημαντική απουσία οργάνωσης των μετώπων κακοκαιρίας και στη Δυτική Ελλάδα και την Αλβανία αλλά και στην περιοχή πέριξ της Σικελίας. 


Αυτό με οδήγησε να αντιληφθώ ότι τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα λόγω ορογραφιας (Πινδος) θα ήταν αξιόλογα αλλά το μέτωπο με τις καταιγίδες δεν θα κατάφερνε να περάσει την Πίνδο και να επηρεάσει με έντονα φαινόμενα την ανατολική Ηπειρωτική χώρα. Μέσα σε αυτές τις περιοχές βρίσκεται και η Θεσσαλία οπότε τόνισα ότι όσο πιο δυτικά στη Θεσσαλία θα είχαμε πιο αξιόλογα φαινόμενα ενώ πιο ανατολικά πηγαίναμε και προς τα παράλια και τη Μαγνησία τα φαινόμενα θα ήταν λιγότερα.
Πράγματι οι σημερινές μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών του αστεροσκοπείου Αθηνών έδωσαν αρκετά πόσα υετού σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας λιγότερα στο νομό Λάρισας και καθόλου στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες.
Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι στο Περτούλι Τρικάλων σημειώθηκαν 20 τόννοι νερού ανά στρέμμα
στα Τρίκαλα 6 τόννοι νερού ανά στρέμμα
στην Ελασσόνα 3 τόννοι νερού ανά στρέμμα
στη Λάρισα 1 τόννοι νερού ανά στρέμμα
σε Φάρσαλα και Αγια 0,4 τόννοι νερού ανά στρέμμα
ενώ στη Μαγνησία και τις Σποράδες δεν έβρεξε καθόλου.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια