ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 11-13/11/2019 Μπόρες και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας και της Θεσσαλίας (+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.  Νωρίς το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν και στη Θράκη θα υπάρχουν ακόμα νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πυκνές.
 Λάρισα:  προβλέπεται καλός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ με πιθανότητα ομίχλης.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα στα θαλάσσια τμήματα Βόρειοι 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/19°C
Τρίκαλα 7/20°C
Καρδίτσα 6/20°C
Βόλος 10/22°C
Καλαμπάκα 7/20°C
Ελασσόνα 6/19°C
Αγιά 8/19°C
Φάρσαλα 6/20°C
Παράλια 11/20°C
Σποράδες 14/20°C
-------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός στη χώρα με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις που από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο την Ήπειρο τη Δυτική στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.  Προς το μεσημέρι θα αρχίσει να βρέχει και σε δυτικά τμήματα της Μακεδονίας στη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την κεντρική Πελοπόννησο.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα και για λίγες ομίχλες.  Σταδιακά προς το μεσημέρι θα αρχίσει να βρέχει τοπικά σε όλη την περιφέρεια και τις Σποράδες και θα σημειωθούν και λίγες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν πρώτα στα δυτικά και στη συνεχεία και στα υπόλοιπα τμήματα εκτός των Σποράδων που θα έχει σημειωθεί βελτίωση. Αναμένονται 2-8 τόννοι νερού ανά στρέμμα στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και από το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές μπόρες που αργά το βράδυ θα ενταθούν.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι σταδιακά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και  6 στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/19°C
Τρίκαλα 11/17°C
Καρδίτσα 11/17°C
Βόλος 15/20°C
Καλαμπάκα 12/14°C
Ελασσόνα 12/17°C
Αγιά 12/18°C
Φάρσαλα 12/18°C
Παράλια 16/21°C
Σποράδες 17/23°C
----------------------------------------------------------------------------

 Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα τις Κυκλάδες καθώς και στην Κρήτη με ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.  Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την Δυτική Μακεδονία την Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στα δυτικά της Κρήτης.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που σε τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας θα είναι έντονες Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αναμένονται 15-30 τόννοι νερού ανά στρέμμα στις πεδινές περιοχές

Λάρισα:  προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά περιόδους σύντομες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3  μποφόρ στα πεδινά και 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί σε

Λάρισα 13/18°C
Τρίκαλα 13/18°C
Καρδίτσα 13/18°C
Βόλος 16/20°C
Καλαμπάκα 12/18°C
Ελασσόνα 12/17°C
Αγιά 13/17°C
Φάρσαλα 12/17°C
Παράλια 16/21°C
Σποράδες 18/22°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια