ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 18-20/11/2019 Συννεφιές και βροχές την Δευτέρα και Τετάρτη σε μεγάλο μέρος της χώρας (+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται σύντομη μεταβολή  του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο ,την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως και στην Κρήτη αλλά προς τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ μόνο στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.  Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρχει αρχικά συννεφιά που προς το μεσημέρι θα δώσει σύντομες μπόρες αλλά ο καιρός εκεί θα βελτιωθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι στις προαναφερθείσες περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά που θα αυξηθεί και θα σημειωθούν σύντομες μπόρες στα ορεινά τμήματα της Πίνδου των Χασίων και του Ολύμπου καθώς και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας αλλά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί σε όλη την περιφέρεια και θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους.  Στην περιοχή της Μαγνησίας και τις Σποράδες η πιθανότητα βροχών είναι πολύ μικρή.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά και μέχρι τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί σύντομη μπόρα αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί και προς το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα θαλάσσια και τις Σποράδες νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα για ακόμα μία ημέρα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/19°C
Τρίκαλα 11/17°C
Καρδίτσα 11/18°C
Βόλος 14/21°C
Καλαμπάκα 10/16°C
Ελασσόνα 10/16°C
Αγιά 10/18°C
Φάρσαλα 9/18°C
Παράλια 14/20°C
Σποράδες 16/21°C
--------------------------------------------------------

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά στα παράλια τμήματα της Θεσσαλίας στη Χαλκιδική στο Βόρειο Αιγαίο στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου με τοπικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας.  Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας της Χαλκιδικής των Σποράδων του Ιονίου της δυτικής Στερεάς και των δυτικών Κυκλάδων.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με λίγες μπόρες ή καταιγίδες στα παράλια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι και κυρίως τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στο εσωτερικό της πεδιάδας με μικρότερη όμως ένταση.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες αλλά προς τις βραδινές ώρες οι μπόρες θα ενταθούν με πιθανότητα να  σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί αρχικά 3 με 4 μποφόρ ενώ προς τις βραδινές ώρες θα φτάσουν τα 5 με 6.

Η θερμοκρασία ελαφρώς υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/18°C
Τρίκαλα 11/18°C
Καρδίτσα 11/18°C
Βόλος 14/19°C
Καλαμπάκα 10/18°C
Ελασσόνα 10/17°C
Αγιά 11/17°C
Φάρσαλα 10/17°C
Παράλια 14/19°C
Σποράδες 16/20°C
----------------------------------------------------

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου  καθώς και στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και την Αττική.  Τα φαινόμενα προς τις απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά θα συνεχίσουν αρκετά ισχυρά κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.  Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρχει συννεφιά με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό ενώ στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα έως καθόλου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες αλλά σταδιακά ο καιρός προς τις απογευματινες ώρες θα βελτιωθεί και πιθανόν να υπάρξουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας τις απογευματινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μπόρες και πιθανόν καταιγίδα αλλά ο καιρός προς το απόγευμα θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα νότιοι 2 με 3 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια και τις Σποράδες αρχικά νότιοι 6 και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν στα 4 με 5.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/18°C
Τρίκαλα 11/18°C
Καρδίτσα 11/18°C
Βόλος 14/18°C
Καλαμπάκα 10/17°C
Ελασσόνα 10/17°C
Αγιά 11/17°C
Φάρσαλα 10/17°C
Παράλια 14/18°C
Σποράδες 16/19°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια