ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 21-24/11/2019 Συννεφιές και βροχές σε κάποιες περιοχές(+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο καθώς και σε κάποια τμήματα της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες.  Σταδιακά Τα φαινόμενα μέχρι το τέλος της ημέρας θα παραμείνουν μόνο στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις η Πελοπόννησο στη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία καθώς και στο κεντρικό Αιγαίο και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά γενικά βελτιωμένος καιρός με Ομίχλες τις πρωινές ώρες.  Από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές και λίγες μπόρες σε όλες τις περιοχές που θα είναι πιο αξιόλογες στα ανατολικά του νομού Λάρισας στη Μαγνησία και τις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες και διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια.  Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ στην αρχή αλλά θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες.
 Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά θα κυμανθεί σε
Λάρισα 10/18°C
Τρίκαλα 10/19°C
Καρδίτσα 8/18°C
Βόλος 14/19°C
Καλαμπάκα 10/18°C
Ελασσόνα 8/17°C
Αγιά 10/17°C
Φάρσαλα 9/17°C
Παράλια 14/19°C
Σποράδες 16/20°C
-----------------------------------------------------

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική στερεά την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και Σποράδες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Tα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα και μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάζουν τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου  ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες σε περιοχές του νομού Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων.  Τα φαινόμενα σε περιοχές του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου και των Σποράδων θα είναι στην αρχή έντονα  αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί πολύ γρήγορα πριν από τις μεσημεριανές ώρες σε όλες σχεδόν τις περιοχές  και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες που γρήγορα πριν το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα βελτιωθεί ο καιρός  με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες έως 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ ενώ στα πεδινά τμήματα θα φυσάει ένας ελαφρύς βορειοανατολικός Άνεμος 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/19°C
Τρίκαλα 9/18°C
Καρδίτσα 7/18°C
Βόλος 13/19°C
Καλαμπάκα 10/17°C
Ελασσόνα 717°C
Αγιά 8/18°C
Φάρσαλα 7/18°C
Παράλια 13/20°C
Σποράδες 16/21°C
--------------------------------------------------------


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται νεφελώδης καιρός σε όλη τη χώρα αλλά  τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα σημειωθούν μόνο στα νησιά του Ιονίου και στην κεντρική Μακεδονία όπως και στο Θερμαϊκό  κόλπο.  Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.
Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά και μόνο στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας δεν αποκλείεται κατά περιόδους θα σημειώνονται  σύντομες μπόρες.
 Λάρισα:  προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα πεδινά τμήματα ασθενείς ενώ στα θαλάσσια και τις Σποράδες θα φτάνουν τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 8/17°C
Τρίκαλα 8/17°C
Καρδίτσα 8/17°C
Βόλος 12/18°C
Καλαμπάκα 9/16°C
Ελασσόνα 7/16°C
Αγιά 8/17°C
Φάρσαλα 7/17°C
Παράλια 12/18°C
Σποράδες 16/20°C
------------------------------------------------------

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται σταδιακή σοβαρή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές βροχές στα πεδινά τμήματα κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.  Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη Δυτική χώρα ενώ αργότερα προς το μεσημέρι θα επεκταθούν σε μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και της δυτικής και πιθανόν κεντρικής Μακεδονίας.  Προς το βράδυ δεν αποκλείεται τοπικές μπόρες να σημειωθούν και σε νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπως και στην Κρήτη.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά που θα αυξηθεί και σταδιακά πριν το μεσημέρι θα αρχίσει να βρέχει στα δυτικά τμήματα πρώτα επεκτεινόμενες οι βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές έως το απόγευμα.  Λίγες καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν στα θαλάσσια τμήματα.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και νεφώσεις. Πριν το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κατά περιόδους έως και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 10/16°C
Τρίκαλα 11/14°C
Καρδίτσα 10/15°C
Βόλος 13/18°C
Καλαμπάκα 9/13°C
Ελασσόνα 8/13°C
Αγιά 9/15°C
Φάρσαλα 8/14°C
Παράλια 13/18°C
Σποράδες 16/19°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Επιτέλους βροχή μετά από τόσο καιρό ανομβρίας καλά πάμε ακριβώς όπως είχες κάνει προβλέψεις Βασίλη καλή συνέχεια.Θα έχει ενδιαφέρον ο καιρός από ότι δείχνει. Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα Ευγενεια. Τιμη μου να με παρακολουθειτε απο τοσο μακρια.

      Διαγραφή
  2. Χαίρε Βασίλη, νομίζω η Δευτέρα και Τρίτη θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγω βροχής και ανέμων;
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κωστα και απο ανεμους και απο νερο θα ειναι επικινδυνη η κατασταση.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου